Skocz do zawartości
pirullo

8rda3i + Xp1.7+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem że zaczynam wałkowany temat ale... Mam XP1.7+ na mojej starej płycie ECS K7S5A drutmodem kręciłem tego proca 133x12.5, 133x13 bez problemu, zmieniłem płytę na lepszą a wyniki OC mi spadły. Na tej mnożnik mogę ustawić dowolny ale startuje mi tylko z mnoznikiem chyba do 12 czyli XP1.7+@2.0+ (na starej @2.2+). Czemu nie mogę ustawić większego mnożnika?? podkręcam też w inny sposón FSB na 166 ale tutaj mnożnik max 10, a przy FSB 200 mnożnik max 8.5, powyżej nic. Czy ktoś może mi powiedzieć czemu albo jak dobrze podkręcić ten zestaw na tej płycie. VCORE na procu mam zwiększone z 1.45V na 1.75V także nie jest to wina napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wiem że zaczynam wałkowany temat ale... Mam XP1.7+ na mojej starej płycie ECS K7S5A drutmodem kręciłem tego proca 133x12.5, 133x13 bez problemu, zmieniłem płytę na lepszą a wyniki OC mi spadły. Na tej mnożnik mogę ustawić dowolny ale startuje mi tylko z mnoznikiem chyba do 12 czyli XP1.7+@2.0+ (na starej @2.2+). Czemu nie mogę ustawić większego mnożnika?? podkręcam też w inny sposón FSB na 166 ale tutaj mnożnik max 10, a przy FSB 200 mnożnik max 8.5, powyżej nic. Czy ktoś może mi powiedzieć czemu albo jak dobrze podkręcić ten zestaw na tej płycie. VCORE na procu mam zwiększone z 1.45V na 1.75V także nie jest to wina napięcia.

1296735[/snapback]

A jaki masz zasilacz ? bo o ile mnie pamięć nie myli 8rda3i pobiera prąd z 12V, a ECS brał z 5 V. Całkiem możliwe że to zasiłka nie wydala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz raczej daje rade 400W nie pamiętam teraz marki ale dałem ok200zali także powinien być OK. Wczoraj pokręciłem trochę go bardziej poszedł na 175 x 10.5 = ~1840MHz, próbowałem x 180, ale wywala się. niby winda się ładuje, potem nagle błyska niebieski ekran że niby coś sie może uszkodzić i restart kompa i tak wkółko. Co jest??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z mnoznikiem powyzej 12,5 to mozesz miec problem.Zreszta olej go lepiej wyzsze FSB ustawic na mniejszym mnozniku.Przede wszystkim napisz cos wiecej o configu, bedzie latwiej cos wymyslic.Jakie pamiatki, w dualu czy single, jakie chlodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się odpalic 9.5x200 ale nie wiem jak mocno mogę podkręcać napięcia żeby nie przegiąć na procu, standard w moim XP1.7+ to 1.475 pracuje cały czas na 1.725 a żeby póścić go na 1900 musiałem dać 1.8V to już spora różnica, temperatura cały czas w normie max 46 w stresie. Podniosłem też napięcie na ramie z 2.5 na 2.6V. Także to była chyba przyczyna słąbych wyników ale jak długo mogę podnosić napięcie?? mam tylko na temperature uważać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...