n0r3k Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 wiec tak jak widac jestem nowy na forum [: no i kieruje sie do was czyli ekspertow w tych sprawach =) mam takiego kompa : - plyta glowna : gigabyte GA-8IPE775-G - ramy : kingston duaL 2x 512 pc400 - procek : pentium 4 2.8ghz supporting hyper-threading Technology 1mb L2 cache 800mhz FSB - k.grafiki : geforce 5200 FX 128mb i 128bit - d.twardy : 160gb WD1600JD SATA 7200 8mb cache moj problem polega na tym ze dysk sata b.wolno mi chodzi widze ze duzo tematow bylo na ten temat =) np: zaraz po zainstalowaniu windowsa i jak w winxp sa kreski to one mi przechodza 18 razy dokladnie a kiedys jak mialem gorszego kompa z porckiem 800mhz durona p.glowna abita to byly tylko 3 kreski ;-/ nie wiem dlaczego mi na tym dysku SATA tak chdzi. pokaze wam screena jak mi wyszedl test na hdtach-u : b.prosze o pomoc aha i jezeli by ktos mogl to szczegolowo mi opisac co mam ustawic w biosie itp....(bios mam sciagniety najnowaszy) wiem ze trzeba w czasie instalacji windowsa wcisnac F6 i wgrac sterowniki SATA tylko ja nie mam sak ich wziac prosze zeby ktos mi podal linka do najnowszych tylko zeby byly one pod moj hdd i plyte glowna... ps. mam windowsa xp prof z SP2 czekam na szybko pomoc !! thx z gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Kreski 18 razy? Windows XP nie jest od razu po instalacji zoptymalizowany. On tam sobie prefetcha używa, można mu coś ręcznie przyspieszyc, ten stary mógł być już dostrojony (fakt, że mi przechodzą kreski 0,8 raza - no ale ja lubię podłubać). Transfery wyglądają rozsądnie w zasadzie. Może on szuka jakiegoś urządzenia, albo nie może uruchomić jakiejś usługi. Użyj BootVis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0r3k Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 no mam juz no i co ja mam w tym bootvis-ie zrobic bo zabardzo nie wiem :( ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Uruchomić go i taka jakaś opcja była - Optimize chyba, on zresetuje, przebada kompa i poukłada rzeczy, coby było szybciej. Tu na forum o bootvisie już było, jak więcej informacji potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...