krzysiekkosa Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Witam, Mam wielką prośbę. Posiadam dosyć stary już komputer z systemem Windows 98 (wydanie drugie). Kiedyś, bardzo dawno, zainstalowałem sobie z płyty CD zestaw programów firmy Symantec (jak dobrze pamiętam był to program System Works, jednak nie pamiętam już wersji - było to ok. 3-4 lata temu). Pamiętam, że był tam jakiś program antywirusowy, inny nazywał się Norton Ghost i inne. Ogólnie taki kombajn. Jednak nie to jest ważne. Najgorsze w tym jest to, że po odinstalowaniu zaczął się problem, to znaczy taki, że przy każdym uruchomieniu komputera muszę nacisnąć dowolny klawisz w związku z tym, że po uruchomieniu komputera, na czarnym ekranie pojawia się napis, że komputer nie może uruchomić się normalnie dlatego, że brakuje mu jakiegoś pliku. Plikiem tym jest właśnie plik pochodzący z folderu stworzonego przy instalacji Symantec Works, bo system (jak domyślam się) odnosi się system do C\Program Files\Symantec\Symevnt.386. Jak zrobić, żebym nie musiał za każdym razem naciskać dowolnego klawisza i aby komputer uruchamiał się normalnie. Myślę, że jest to jakaś sprawa związana z system.ini (bo też coś takiego pisze na czarnym ekranie). Próby wykasowania z Program Files folderu Symantec nic nie dały. Proszę o pomoc, z góry dziękuję za odpowiedzi, Krzysztof. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 od 4 lat nie instalowales windowsa?!? niezle :). Znajdz system.ini i usun linijki tekstu zawierające ten plik. Potem z autostartu odznacz wszystko z symantekiem w nazwie. A moze juz czas przeinstalwoac windowsa !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekkosa Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Dzieki za odpowiedz ale musze Cie jeszcze o cos poprosic. Jak znajdziesz troche czasu to napisz troche wiecej o tym, jak to wszystko zrobic. Lopatologicznie, bo naprawde to jestem cienki w sprawach komputerowych. Wprawdzie znalazlem system.ini, otwarlem pod notatnikiem, nie znalazlem niczego co mogloby sie nazywac symevnt.386, jedynie akapit z kilkoma linijkami tekstu, zaczynajacy sie (akapit) od wiersza [386]. Nie wiem, czy to to, co ma byc, ale nie ruszalem tego. A w autostarcie - nie wiem gdzie go szukac. Pozdrawiam, K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 wpisz w start>uruchom msconfig otworzy sie okienko, poodznaczaj rzeczy tyczące sie symanteca. Jeszcze mozesz w rejestrze poszukac i usunąć wszystkie wpisy zawierające nazwe tego pliku. Edytor rejestru uruchomisz wpisując w "uruchom" regedit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...