Skocz do zawartości
Davem

Chłodzenie Budy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kompa przedstawionego ponizej.

Ostatnio zabralem sie do chlodzenia obudowy uzylem do tego 2 wentylkow ze starych zasilaczy 200W

Musze przyznac ze za cicho nie jest ale temp spadla o 6 stopni na CPU i 8 na GPU

Rzecz w tym ze nie wiem czy te stare wentylki odpowiednio chlodza moja bude,

moje pytanie to czy gdybym zakupil nowe wentylki np: ARCTIC COOLING PRO TC to wydajnosc chlodzenia byla by wyzsza???

Od racu podkreslam ze nie znam parametrow tych starych wentyli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym jest róznie bo jesli masz bude otwartą to musisz odpowiednio kombinowac zeby kolejne stopnie zbic , ale jesli zamykasz i myslisz nad kupnem arcticów to polecam goraco przed chwila zamontowałem 2 takie , niezle dmuchaja i nawet nieslychac ich.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i byloby chlodniej, ale niekoniecznie

z twojej wypowiedzi wnioskuje, ze tamte pracuja glosno czyli jako tako sie kreca na pewno (chyba, ze juz takie zjechane sa)

jak masz kase to kup nowe, a jesli chcesz oszczedzic, sprobuj wyczyscic i naoliwic stare (np WD40)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i byloby chlodniej, ale niekoniecznie

z twojej wypowiedzi wnioskuje, ze tamte pracuja glosno czyli jako tako sie kreca na pewno (chyba, ze juz takie zjechane sa)

jak masz kase to kup nowe, a jesli chcesz oszczedzic, sprobuj wyczyscic i naoliwic stare (np WD40)

1299148[/snapback]

.....wyczyscic przy uzyciu wd40 a naoliwic jakims dobrym smarem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi