tomcyk Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Potrzebuje porady.....Mam w obudowie troche wentyli ale jednak najwiekszy halas robi i tak V7...mam tez na stanie titana ttc-d5tb(4)-gdzies w szafie:) Pytanko czy oplaca mi sie wpakowac wentyla z titana (okol 300rpm i cichszy) na radiator V7 ??????Na pewno temp troszki mi skoczy ale jak nieduzo to mi to szczyka bo mam ok 42 st C teraz.......... Prosze doradzcie czy tak sie po prostu kali zrobic Dzieki Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ee no przeciez ktos musi miec jakies pojecie na ten temat...... Nie chce ekperymentowac bo jest z tym duzo roboty..... Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Nie chce ekperymentowac bo jest z tym duzo roboty..... Szacuneczek Daj spokój. Odkręcenie/przykrecenie w sumie 8 śrubek uważasz za dużo roboty :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Ja na V7 zalozylem najzwyklejszy wiatrak (noname) do tego FanMate od Zalmana. Teraz chodzi super cicho.Wydajnosc spadla ale nie na tyle by procowi zaszkodzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Skombinuj sobie Thermalright SLK 800 http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu....html?mv_pc=611 a do tego wiatraczek 80x80x25 Thermaltake SMART CASE FAN II http://www.xpcgear.com/smartcasefan2.html 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Looknij w moj config Zrobiłem coś takiego właśnie z powodu halasu. Temperatury o dziwo spadły!! Choc jeśli to tylko moje złudzenie to opłacało sie nawet ze wzgledu na dB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Ja mam oryginalny wentyl bez podkładki blokującej ! Trzyma się magnetycznie ! 8) Dzięi temu jest cichszy i wogóle :) Mam go puszczonego na 7V :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Looknij w moj config Zrobiłem coś takiego właśnie z powodu halasu. Temperatury o dziwo spadły!! Choc jeśli to tylko moje złudzenie to opłacało sie nawet ze wzgledu na dB Tzn co?Rozumiem ze na radiator V7 dales wentyla titana...... WOFEK....Co to jest ta podkladka magnetyczna?????????? SZacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Looknij w moj config Zrobiłem coś takiego właśnie z powodu halasu. Temperatury o dziwo spadły!! Choc jeśli to tylko moje złudzenie to opłacało sie nawet ze wzgledu na dB Tzn co?Rozumiem ze na radiator V7 dales wentyla titana...... WOFEK....Co to jest ta podkladka magnetyczna?????????? SZacuneczek Nie podkładka magnetyczna, a podkładka blokująca. Łopatki trzymają się magnetycznie... W każdym wentylu na jego ośce jest właśnie podkładka zabezpieczająca przed wysunięciem się łopatek. Ja ją usunąłem a łopatki wysuwają się o jakieś 2-3 mm i to jest TO ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Looknij w moj config Zrobiłem coś takiego właśnie z powodu halasu. Temperatury o dziwo spadły!! Choc jeśli to tylko moje złudzenie to opłacało sie nawet ze wzgledu na dB Tzn co?Rozumiem ze na radiator V7 dales wentyla titana...... WOFEK....Co to jest ta podkladka magnetyczna?????????? SZacuneczek Nie podkładka magnetyczna, a podkładka blokująca. Łopatki trzymają się magnetycznie... W każdym wentylu na jego ośce jest właśnie podkładka zabezpieczająca przed wysunięciem się łopatek. Ja ją usunąłem a łopatki wysuwają się o jakieś 2-3 mm i to jest TO ! 8) Ok...Patrzylem na inny wentyl(taki starszy) sciagnalem jakas tam podkladke( z tylu) ale wentyl ruszal sie (wzdluz swojej osi)o jakies2 -3 mm juz wczesniej....... Jakbys moogl mi wytlumaczyc co zrobic to bylbym wdzieczny Dzieki z goory:) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Potrzebuje porady.....Mam w obudowie troche wentyli ale jednak najwiekszy halas robi i tak V7...mam tez na stanie titana ttc-d5tb(4)-gdzies w szafie:) Pytanko czy oplaca mi sie wpakowac wentyla z titana (okol 300rpm i cichszy) na radiator V7 ??????Na pewno temp troszki mi skoczy ale jak nieduzo to mi to szczyka bo mam ok 42 st C teraz.......... Prosze doradzcie czy tak sie po prostu kali zrobic Dzieki Szacuneczek fat ,mate (zalman) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...