Skocz do zawartości
tomcyk

Volcano7....doradzcie:)

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje porady.....Mam w obudowie troche wentyli ale jednak najwiekszy halas robi i tak V7...mam tez na stanie titana ttc-d5tb(4)-gdzies w szafie:)

Pytanko czy oplaca mi sie wpakowac wentyla z titana (okol 300rpm i cichszy) na radiator V7 ??????Na pewno temp troszki mi skoczy ale jak nieduzo to mi to szczyka bo mam ok 42 st C teraz..........

Prosze doradzcie czy tak sie po prostu kali zrobic

Dzieki

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Looknij w moj config

Zrobiłem  coś takiego właśnie z powodu halasu.

Temperatury o dziwo spadły!! Choc jeśli to tylko moje złudzenie to opłacało sie nawet ze wzgledu na dB

Tzn co?Rozumiem ze na radiator V7 dales wentyla titana......

WOFEK....Co to jest ta podkladka magnetyczna??????????

SZacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Looknij w moj config

Zrobiłem  coś takiego właśnie z powodu halasu.

Temperatury o dziwo spadły!! Choc jeśli to tylko moje złudzenie to opłacało sie nawet ze wzgledu na dB

SZacuneczek

Nie podkładka magnetyczna, a podkładka blokująca. Łopatki trzymają się magnetycznie... W każdym wentylu na jego ośce jest właśnie podkładka zabezpieczająca przed wysunięciem się łopatek. Ja ją usunąłem a łopatki wysuwają się o jakieś 2-3 mm i to jest TO ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Looknij w moj config

Zrobiłem  coś takiego właśnie z powodu halasu.

SZacuneczek

Nie podkładka magnetyczna, a podkładka blokująca. Łopatki trzymają się magnetycznie... W każdym wentylu na jego ośce jest właśnie podkładka zabezpieczająca przed wysunięciem się łopatek. Ja ją usunąłem a łopatki wysuwają się o jakieś 2-3 mm i to jest TO ! 8)

Ok...Patrzylem na inny wentyl(taki starszy) sciagnalem jakas tam podkladke( z tylu) ale wentyl ruszal sie (wzdluz swojej osi)o jakies2 -3 mm juz wczesniej.......

Jakbys moogl mi wytlumaczyc co zrobic to bylbym wdzieczny

Dzieki z goory:)

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje porady.....Mam w obudowie troche wentyli ale jednak najwiekszy halas robi i tak V7...mam tez na stanie titana ttc-d5tb(4)-gdzies w szafie:)

Pytanko czy oplaca mi sie wpakowac wentyla z titana (okol 300rpm i cichszy) na radiator V7 ??????Na pewno temp troszki mi skoczy ale jak nieduzo to mi to szczyka bo mam ok 42 st C teraz..........

Prosze doradzcie czy tak sie po prostu kali zrobic

Dzieki 

Szacuneczek

fat ,mate (zalman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...