dszywala Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Witam! Na czas serwisu mojego zasilacza nabyłem zasiłkę FELL ESP-300ATXSP4 Jest to zasilacz chyba dedykoany pod Pentium4, ale był używany przez poprzedniego właściciela na AMD. Otóż mój problem polega na tym że własnie poprzedni właściciel odchudził go ze zbędnych kabli zostawiający tylko wtyczkę ATX 20pin i molexy. Ja na swojej płycie do zasilania potrzebuję wtyczki 20 pin i wtyczki 4 piowej Ta wtyczka 4 pinowa jest w większości zasilaczy, pewnie w tym tez była. Teraz mam przed sobą poucinane kabelki w różnych kolorach i potrzebuję podłączyc wspomniana wtyczkę 4 pin. Według mnie potrzebne mi sa kable: 2 czarne i 2 zółte. Ale czy napewno tak? I do czego są pozostałe 2 pomarańczowe 1 czerwony i 2 czarne? Z góry dziękuję za pomoc. pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 no tak pasuje dwa czarne i dwa żółte do wtyczki 4pin żólłte od strony zatrzasku a reszta od wytczki p6 tylkoże brakuje jescze jednego czarnego najlepiej sprawć miernikiem napiecia wedle żółtych a czarnych powino być 12 v Odpowiedzialności nie ponsze za spalony sprzęt. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 czarne to masa a kolory masz rozpisane na obudowie zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 OK upewniłem sie podpiołem i wszysto działa. Ehh wszystkołądnie zaizolowałem skręciłem obudowę zasilacz przykręciłęm do ubudowy a to okazało się że przypięty kabelek 4 pin jest za krótki :mur: I wszystko od nowa :D Ale naszczęście teraz chodzi. pozdro i dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...