ptaku666 Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Jaka jest różnica pomiędzy SB Live 1024 a SB Live Player 5.1 ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Jaka jest różnica pomiędzy SB Live 1024 a SB Live Player 5.1 ???? 5,1 sprzetowo dekoduje AC-3 czyli Dolby Digital , a reszta to cholera wie , nie chwali sie Creative co tam ze przetworniki wstawia :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 5,1 sprzetowo dekoduje AC-3 czyli Dolby Digital (...)Oj. Xan, az wstyd napisac.. Nie sprzetowo (Dolby), a programowo - emulacja. Kilka poteznych dlli-i, ponad 2MB zmarnowanego miejsca w Rejestrze. Sprzetowego Dolby zadna z kart CL niestety nie ma. Karty innych producentow maja, zwykle jako uzupelnienie dekodera MPEG-2.. PS. Dodam - takie "Dolby Digital AC3" moze miec kazda, nawet najtansza dzwiekowka. Wystarczy zainstalowac dowolny Soft-DVD Player. Taniej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas13 Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Jest jeszcze taka roznica ze do 1024 podlaczysz maksymalnie zestaw glosnikow 4+1 (4.1) a do drugiej jak sama nazwa wskazuje 5+1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 5,1 sprzetowo dekoduje AC-3 czyli Dolby Digital (...)Oj. Xan, az wstyd napisac.. Nie sprzetowo (Dolby), a programowo - emulacja. Kilka poteznych dlli-i, ponad 2MB zmarnowanego miejsca w Rejestrze. Sprzetowego Dolby zadna z kart CL niestety nie ma. Karty innych producentow maja, zwykle jako uzupelnienie dekodera MPEG-2.. PS. Dodam - takie "Dolby Digital AC3" moze miec kazda, nawet najtansza dzwiekowka. Wystarczy zainstalowac dowolny Soft-DVD Player. Taniej :-) Hie czekalem az sie wypowiesz :) , ja naszczescie sygnal wysylam nieobrobiony do zewnetrznego dekodera, bo Livea dekoduje tragicznie :) . A oryginalne stery od CT to syf po maxie :) . Niestety narazie nie mam kasy zeby zmienic dzwiekowke :( , i jedynie Kx-y trzymaja ta karte u mnie wkompie :) . BTW slyszalesz Pitur o tych sterach robi je Ruski student , juz niezla ekipe uzbieral do pomocy . Naprawde karta gra duuuzo lepiej sprawdzane na dobrym sprzecie , a stery waza niecale 2 MB i maja wiecej opcji niz te CT 20 MB :) .( mozliwosc ustawienia dlugosci bufora , Asio i wiele innych !!) http://kxproject.spb.ru/ polecam wszystkim i koledze ponizej rowniez ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Apropos... Jakich sterowników używacie do LIVE'a ??? bo moje oryginalne coś się walą... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Hie czekalem az sie wypowiesz :) , ja naszczescie sygnal wysylam nieobrobiony do zewnetrznego dekodera, bo Livea dekoduje tragicznie :) . A oryginalne stery od CT to syf po maxie :) . Niestety narazie nie mam kasy zeby zmienic dzwiekowke :( , i jedynie Kx-y trzymaja ta karte u mnie wkompie :) . BTW slyszalesz Pitur o tych sterach robi je Ruski student , juz niezla ekipe uzbieral do pomocy . Naprawde karta gra duuuzo lepiej sprawdzane na dobrym sprzecie , a stery waza niecale 2 MB i maja wiecej opcji niz te CT 20 MB :) . http://kxproject.spb.ru/ polecam wszystkim i koledze ponizej rowniez ;) . Po kolei. W Twoim przypadku, Xanie wyczulem pomylke (sam niedawno o dekodowaniu software`owym pisales), ale pewnie wiesz ile mitow krazy o kartach CL?.. Sterownki KX juz testowalem, faktycznie wyglada to lepiej, ale kanaly zamienia :-(, no i ten "drobiazg" - placisz producentowi za support, ktorego ten nie zapewnia.. Zas Dolby hardware`owe (poza kartami mpeg) ma np. "slynny" chipset NVidii - ciekawe dlaczego niemal niedostepny w Polsce? (brak go w ciach!towniach..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Macie może instrukcje do SB Live Player 5.1 Alebo jakiś rysunek na którym jest napisane które wejścia są od czego? I czy jest możliwość podłączenia słuchawek i wzmacniacza na raz. Tak że jak gram w giere to nie muszę nic przełanczać. Albo tylko programowo. Sorry że sie tak wciełem ale ni chciałem zaśmiecać Forum. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Po kolei. W Twoim przypadku, Xanie wyczuwalem pomylke (sam niedawno o dekodowaniu software`owym pisales)..Chyba jednak nie ja ,pisalem o tym :) . Sterownki KX juz testowalem, faktycznie wyglada to juz lepiej, ale kanaly zamienia :-(, Hmmm chyba chodzi tobie o to, ze mozna ustawic zeby przetworniki ,ktore sa na tylnie kanaly pracowaly jako przednie ?? I cyfrowo jak dajesz sygnal to raczej nie zamienia kanalow ( tak mi sie wydaje ;) . no i ten "drobiazg" - placisz producentowi za support, ktorego ten nie zapewnia.. Niestety , najlepsze bylo to jak wypuscili Adzidzi ,to Livea 5,1 i stery do XP olali po maxie, ale sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ialem wtedy ( sorki za slowa ) . Po paru miechach wydali cos ale lepiej nie komentowac . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Macie może instrukcje do SB Live Player 5.1 Alebo jakiś rysunek na którym jest napisane które wejścia są od czego? I czy jest możliwość podłączenia słuchawek i wzmacniacza na raz. Tak że jak gram w giere to nie muszę nic przełanczać. Albo tylko programowo. Sorry że sie tak wciełem ale ni chciałem zaśmiecać Forum. Pozdrawiam Punek Czarny dwa kanaly tylnie , obok jast zielony wyjscie sygnalu stereo ( kanaly przednie w 5,1 ) , dalej rozowy Microfon , obok niebieski wejscie LIne in , a ostatnio to najlepszy wynalazek wykscie cyfrowe lub wyjscie suba i kanalu centralnego w systemie 5,1 ( oczywisie analogowym ) . Jezeli chodzi o podlaczenie jednoczesne to pewnie mozna ale ja nie mam za bardzo pojecia jak . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Tak sobie czytam i... jako użytkownik Live'a mam do Was pytanko. Instalować KXy zamiast standardowych driverów? Czy coś stracę (oprócz 18MB 8) ), czy tylko zyskam na instalacji tych driverów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Tak sobie czytam i... jako użytkownik Live'a mam do Was pytanko. Instalować KXy zamiast standardowych driverów? Czy coś stracę (oprócz 18MB 8) ), czy tylko zyskam na instalacji tych driverów?Właśnie je ciągne zaraz sie okarze :) !!! Co lepiej 3525 zwykłe czy 3526B - beta ??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Tak sobie czytam i... jako użytkownik Live'a mam do Was pytanko. Instalować KXy zamiast standardowych driverów? Czy coś stracę (oprócz 18MB 8) ), czy tylko zyskam na instalacji tych driverów? Sprobuj :) jezeli nie grasz to zyskasz( a ostatnio i wgrach sa coraz lepsze Kxy ) . A jak bedziesz mial jakies problemy to sluze pomoca . Stery sie instaluja szybko , tak samo jak i odisntalowuja . Jak masz xpka to musisz wrzucic jeszcze dwa pliki do system32 . Wiecej o Kxach jest napisane na ich stronie( polecam dokladnie przestudiowac ) . Ostatnio dodano takze polski jezyk do Mixera . Aha nie dziala mi program team sound na kxach, jak ktos uzywa go to niestety ,ale niech nie instaluje tych sterow . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Podczas próby instalacji pod WinME wyskakuje: "Odnalezienie wymaganego pliku.DLL MFC42D.DLL było niemożliwe". Co robić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Podczas próby instalacji pod WinME wyskakuje: "Odnalezienie wymaganego pliku.DLL MFC42D.DLL było niemożliwe". Co robić ? Najlepiej poczytac co pisza na stronie . Ja osobiscie nie wiem raz mialem Win Me i wywalilem ;) "Q. Why does Windows tell me that I am missing required DLLs when I try to install the kX driver? A. The kX Mixer and kX Setup are statically linked to certain Windows DLLs, which may or may not be found on every system. You can download the required files from the kX Download page if they are not present on your system." Oj wofek jak dziecko ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 xan - grać czasem jak gram. Więc co tracę jeżeli chodzi o gry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 xan - grać czasem jak gram. Więc co tracę jeżeli chodzi o gry? Issues EAX/EAX2.0/EAX3.0 not fully supported. No Direct3d support (2-D emulation only). Wiecej masz tutaj http://kxproject.spb.ru/issues.php?language=en. UT2003 chodzi bez problemu ;) ale na software . Aha i jak masz je w grach t nie spowaniaja tak jak bys odpalil Eaxa . To lista rzeczy ktore im zostaly do zrobienia . Ludzie to robia za darmo i az wstyd ze za to kasy nie maja !!!!! Fix all bugs and known issues Add 'Update' option for kX Setup Add EAX 1.0 / 2.0 / 3.0 support Add Full DirectSound 3D support. We would appreciate any help from skilled programmers...[contact us!] Add AC3 Passthrough Add RPN / NRPN support Add Vienna / Alive SoundFont Editor support Add 24Bit ASIO Playback and Recording support (for both 10k1 and 10k2) Our mission is to allow end-users unfettered access to all features of the kX-compatible* soundcards, to promote the development of supporting applications and to encourage a free exchange of information useful towards furthering software development for all kX-compatible soundcards. Our motto is: "Expanding the Potential Exponentially". Historical background The kX Project was born out of a perceived need to expand the possiblities for use by musicians of the kX-compatible soundcards, under new and emerging operating systems which no longer support the old VxD device driver model. Until now, musicians interested in exploring the detailed operational aspects of their Emu10k1 and 10k2-based soundcards have been limited to either working with the drivers that came with their cards, or installing superior VxD drivers originally intended for the E-mu Systems APS card, but being unable to upgrade to newer operating systems. In some cases, demanding users have decided to change operating systems altogether, i.e. to linux, or to limit the use of their 10kx soundcards to tasks such as gameplaying and SoundFont playback. An independent developer set out in the spring of 2001 to write the WDM drivers that would put the power back into the hands of the end-user, and throw open the door to practically unlimited software development for the 10kx cards. This intrepid and unrelentless developer was Eugene Gavrilov, who continues to spearhead the kX Driver programming effort. A small team of independent testers and developers has now joined Eugene to continue kX Project development. Working together we can and will Expand the Potential and allow end- users unprecedented control over their soundcards and develop tools for musicians by musicians. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 To ja dziękuje... z EAX'a i innych standardów nie zrezygnuje ! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rave Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 a audigy dwa>>?? przydalby sie jakis test na frazie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 To ja dziękuje... z EAX'a i innych standardów nie zrezygnuje ! :? Nawet ich nie zaisntalowales pewnie ;) , wiec nie wiem na jakiej zasadzie oceniesz ze sa zle ;) . U mnie masz w podpisie link kliknij na niego , a potem tu na testy Audigy . http://mojepc.pl/documents/recenzje/0208_s...ge-front-48.htm BTW co w tym Eaxie takiego zajebistego ;) kolejna kicha w wykonaniu CT . Jednak skoro chcesz pozostac przy Eaxie i innych dodatkowych standardach 8O , z ktorych nie zrezygnujesz to gratuluje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Zainstalowałem te KX'y w wersji beta i jak na razie działa :lol: . Wrażenia odsłuchowe całkiem pozytywne (koleś nawet powiedział ,ze musiałem jakieś pogłosy poustawiać a wszystko było włączone na default :D więc stery coś dają) ,chociaż nie mam bezpośredniego porównania (mogłem przed instalacją dobrze posłuchać konkretnego utworu :? i porównać po). Ogólnie podoba mi sie możliwość ustawienia chórów i pogłosów stereo ,które lepiej działają niż na standardowych sterach.Zobaczymy jak bedzie w grach ,w sumie EAX mam w d... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Moje wrażenia po kilkunsato minutowym odsłuchu różnych utworów. Na tych sterach karta gra wyraźnie inaczej. Wyraźnie postawiono na tony wysokie ,są wyraźne ,słychać o wiele więcej dzwięków (ale nie są ostre). Wyraźnie inaczej chodzi bas. Jast czystszy i bardziej dynamiczny ale mam odczucie jakby nie schodził tak nistko jak na poprzednich sterach. Kto wie ,może kolesie z creativa sztucznie podbijali zakres najniższych częstotliwości :? . W sumie muzyki słucha sie przyjemniej tylko mam jakby mały niedosyt basu hmm... Może koś inny sie wypowie o własnych wrażeniach odsłuchowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ja już od jakiegoś czasu używam Kx ów i moge powiedzieć że są całkiem fajne. super śłuchu to ja nie mam, poza tym mój sprzęt też nie jesyt najlepszej jakości, ale ogólne wrażenia pozytywne... lepszy mixer, pożądny dsp... ogólnie całkiem fajne. tera postawiłem win98 do gier, to zainstalowałem creative bo w ut2003 nie działał mi hardware 3d sound. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Zastanawiam sie czy wogole cos daje Sound Blaster 5.1 Live jesli sie ma tylko zwykle glosniki. Aby moc uslyszec roznice dzwieku jaka daje SB to trzeba miec wysokiej jakosci glosniki (tzw.5.1) bez nich to SB daje tyle co chip dzwiekowy wbudowany w plyte glowna. Ja mialem SB 5.1 Live ale sie go pozbylem jak kupilem sobie MSI KT3 Ultra. MSI ma wbudowany chip dzwiekowy i nie slysze roznicy pomiedzy SB a tym co mam teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Moje wrażenia po kilkunsato minutowym odsłuchu różnych utworów. Na tych sterach karta gra wyraźnie inaczej. Wyraźnie postawiono na tony wysokie ,są wyraźne ,słychać o wiele więcej dzwięków (ale nie są ostre). Wyraźnie inaczej chodzi bas. Jast czystszy i bardziej dynamiczny ale mam odczucie jakby nie schodził tak nistko jak na poprzednich sterach. Kto wie ,może kolesie z creativa sztucznie podbijali zakres najniższych częstotliwości :? . W sumie muzyki słucha sie przyjemniej tylko mam jakby mały niedosyt basu hmm... Może koś inny sie wypowie o własnych wrażeniach odsłuchowych. Hie wrazenia odsluchowe masz jak najbardziej sluszne ;) , podobne do moich jak i znajomych ktorym zainstalowalem te stery . Polecam znalezc zakladke Ustawienie buforow , i zmniejszyc ustawenia bufora odtwarzania na 4 ms , jezeli beda jakies problemy to wroc do defoultowych ustawien . Kolejna sprawa bas , jest u mnie naprawde swietny i nie zgodze sie z toba, ze jest go malo :) . Stery Creativa graja naprawde kiszasto , bardzo metalicznie i nie neutralnie . Pozdrowionka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpEEdO Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Hmmmm, sterowniki spoczko itd. tylko czemu nie moge w winampie "sterowac" glosnoscia ? :D pytanie nr. 2 co daje zmiana ustawienia bufora ??? Aha, ma ktos jeszcze jakies inne drivery do SB Live-a? Chetnie wyprobuje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Kolejna sprawa bas , jest u mnie naprawde swietny i nie zgodze sie z toba, ze jest go malo :) . Stery Creativa graja naprawde kiszasto , bardzo metalicznie i nie neutralnie . Pozdrowionka :) Cholercia ,masz rację. Po całonocnym odsłuchu :lol: stwierdzam ,że bas jest znakomity. Stery creativa po prostu dudniły przy tych i może dlatego w pierwszej chwili zdawało mi sie że jest mniej basu. Sprzęt na KX'ach gra bardziej akustycznie.Jak sie usiądzie ,żeby miec idealne stereo to dzwięk dosłownie powala :D (bas również). Kto lubi dobrze posłuchać muzy to niech insteluje te stery a nie pożałuje. U nie wersja beta chodzi bez zarzutu :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 .Jak sie usiądzie ,żeby miec idealne stereo to dzwięk dosłownie powala :D (bas również). Hie i znowu sie zgodze . Kto lubi dobrze posłuchać muzy to niech insteluje te stery a nie pożałuje. U nie wersja beta chodzi bez zarzutu :D. Oni prawie zawsze pisza ze to beta , bo zawsze dodaja jakies nowe rzeczy , mimo tego stery nigdy nie powodowaly zadnych problemow . Aha jeszcze jedno w grach tez wcale tak zle nie chodza , Colin 2 I CS chodza bardzo ladnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Kolejna sprawa bas , jest u mnie naprawde swietny i nie zgodze sie z toba, ze jest go malo :) . Stery Creativa graja naprawde kiszasto , bardzo metalicznie i nie neutralnie . Pozdrowionka :) Cholercia ,masz rację. Po całonocnym odsłuchu :lol: stwierdzam ,że bas jest znakomity. Stery creativa po prostu dudniły przy tych i może dlatego w pierwszej chwili zdawało mi sie że jest mniej basu. Sprzęt na KX'ach gra bardziej akustycznie.Jak sie usiądzie ,żeby miec idealne stereo to dzwięk dosłownie powala :D (bas również). Kto lubi dobrze posłuchać muzy to niech insteluje te stery a nie pożałuje. U nie wersja beta chodzi bez zarzutu :D. albo jeszcze lepiej zmieni kartę muzyczną :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...