Skocz do zawartości
Gość

Pomocy z Epoxem 8KHA+

Rekomendowane odpowiedzi

A jednak ... Już myślałem ,że wszystko kula idealnie. Problemy z płytą zaczęły moge już to teraz powiedzieć ,że zaraz po zakupie ale tego wtedy nie wiedziałem. Po prostu myślałem ,że mi mój IBM padł bo i tak już ledwo zipał. Dołożyłem nową Barracudke i wszystko śmigalo elegencko do niedawna. Ostatnio miałem jednak spore problemy z kompem co zakończyło sie 3 instalacjami windy XP wciągu tygodnia !!! No i diś ... nie chciał wstać mi dysk ,wk... się na maxa ale przepiołem go na pierwszy kontroler i.. dysk chodzi , spowrotem na drugi i też chodzi ale po odpaleniu minuta i zwis... Zmieniłem szelke i komp chodzi już ponad godzine zero problemów. Co się okazuje ten padnięty IBM też códem ożył i też chodzi miodzio ,poza tym ,że hałas robi 10 kompów (chybał łożysko padło).

Ale co mnie martwi to to ,że komp na tamtej szelce chodził ponad miesiąc ,do tego szelka w sumie albo jest dobra albo nie (nówka z pudełka).

Do tego mam strasznie <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane wyniki w Sandrze coś ok 18000 pkt , gdzie na kontrolerze 66 miałem 25000.

Stery do dysku i serwis pack mam zainstalowane z płytki epoxa. System win XP. Prosił bym o opinie ,czy to padł kontroler ,bo jak na razie na nowej szelce nie mam problemu ale to moze wyjść powiedzmy za parę dni. Druga sprawa to czy mam dobry soft ,bo tak niski wynik w sandrze mnie marwti i prosiłbym o ewentualne podanie swoich wyników przez posiadaczy takiej samej płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałem na partycji która ma prawie 3 GB wolnego miejsca i prawie nic z niej nie kasowałem nigdy. Standardowy defragmentator co jest w XP wykazał ,że nie trzeba nic robić bo jest dobrze. Rzeczywiście wolny obszar nie był 'poprzecinany' na wykresie.

Problem małej wydajności częściowo rozwiązłem uruchamiając tweakerem obsługe UDMA 66 ,myślałem ,że to zbędna i tylko przy chipsetach intela się stosuje. Wynik skoczył na 20000 pkt. ale to i tak moim zdaniem za mało.

Może mi ktoś powiedzieć ile ma na takiej samej płycie jak ja ,lub podobnej chociaż ,tak dla orientacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo pobobny zestawik do ciebie .... tylko w 3dmarku masz troche malo :)

PS. Mamy bardzo podobne gusta :) tez mam IBMa jakiegos wyjatkowego 30Gb DTLA 7200 rpm i o dziwo chodzi bez problemów , choc teraz bym juz barrakude kupowal :), a procek .... tez jestem na etapie zmieniania :), tylko jeszcze nie zdecydowalem czy wezme D1000 za 210 czy d1200 za 280 :), te 1200 podobno duzo gorzej sie krecą.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widze ,że ty masz w miare normalny wynik. Ciekawi mnie ,to czy mój stary abit Be6-II to jakaś wyjątkowa płyta bo niby ma udma 66 a wynik na nim miałem prawie 26000 :!: .Na IBM'ie z zainstalowanymi IBM tools.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja ,będe musiał to sprawdzić ,więc chyba wszystko jast ok :D . Jak na razie komp chodzi drógi dzień i zero problemów ,ale podobnie było tydzień temu ,chodził 5 dni aż odmówił posłuszeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoshi

miales co takiego co pisalem w moim poscie ?

tzn. swieci mi sie 19 na debug card

powinno byc FF (zawsze tak bylo) dzis swieci mi sie 19 i nawet po resecie jest dalej :?

nie wiesz co to znaczy ?

bo w instrukcji nic nie ma

pisze ze 19 to RESERVE 8O :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...