ownator Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Hi Mam ram 512 kingstom taktowanie 400 i stary ram 256 taktowanie 233, niewiem czy wsadzić 2 kości czy tylko 512 ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 1x 512Mb 400-setek jak wsadzisz ta druga to obie kosci beda chodzily na nizszym taktowaniu ... PS. kosci 233? ????? a nie 266 ??? 2x133 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Na pewno będzie lepiej więcej ramu zainstalować, przynajmniej jeśli chodzi o gry ale pod warunkiem, że - jeśli mobo pozwoli - ustawisz częstotliwość RAM'u na np. 333Mhz (pobaw się timingami, napięciem dla pamięci) dla uzyskania przyzwoitej wydajności. Natomiast jeśli nie da rady dobrze podkręcić kostki 266, to ja nie mam zdania w tej kwestii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 dla pam. op.: fsb266 na cas 2.0 jest szybszy niz 333 na 2.5, nie pamietam kto to liczyl, ale zapewne mozna sprawdzic empirycznie... osobisicie jesli ten drugi uklad jest jakis super wolny to bym sobie darowal i pozostal na 512, no chyba ze grasz w jakies super wymagajace pozycje typu doom3, ale i tak do konca nie jestem przekonany...eksperymentuj a sie dowiesz pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) raczej nie... lepiej sprzedaj te 256, doloz doslownie pare groczy i kup 256/400 jesli koniecznie potrzebujesz, nie wierz w bzdury typu 266 lepsze od 333... co Mhz to Mhz i CL2, czy CL 2.5 nie ma az takiego znaczenia przy takiej roznicy! Edytowane 28 Lutego 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 albo 512/400 ;> a jak bedizesz mial szczescie, to w dualu pojdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (...) nie wierz w bzdury typu 266 lepsze od 333... co Mhz to Mhz i CL2, czy CL 2.5 nie ma az takiego znaczenia przy takiej roznicy! 1302648[/snapback] niedokonca, mozesz wykazac to w syntetycznych testach przepustowosci pamięci operacyjnej....jesli jest inaczej, pomijajac subiektywne odczucia, prosze o bezpośrednie źródło informacji peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Czemu ja mam udowadniac? Trudno znalesc w tej chwili takie testy! Twierdzisz ze 266 jest szybsze od 333, moze miedzy cl3, a cl2 byla by niewielka roznica na korzysc tych pierwszych (markowe vs low-end), ale nie jesli wezmiemy pod uwage 2.5, a cl3, co nie zmienia mojego stanowiska, ze sprzedalbym te stare pamieci i kupil cos na 400... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Czemu ja mam udowadniac? Trudno znalesc w tej chwili takie testy! Twierdzisz ze 266 jest szybsze od 333, moze miedzy cl3, a cl2 byla by niewielka roznica na korzysc tych pierwszych (markowe vs low-end), ale nie jesli wezmiemy pod uwage 2.5, a cl3, co nie zmienia mojego stanowiska, ze sprzedalbym te stare pamieci i kupil cos na 400... 1303933[/snapback] pamieci nigdy nie za wiele peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...