Skocz do zawartości
ownator

512 Czzy 768

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno będzie lepiej więcej ramu zainstalować, przynajmniej jeśli chodzi o gry ale pod warunkiem, że - jeśli mobo pozwoli - ustawisz częstotliwość RAM'u na np. 333Mhz (pobaw się timingami, napięciem dla pamięci) dla uzyskania przyzwoitej wydajności. Natomiast jeśli nie da rady dobrze podkręcić kostki 266, to ja nie mam zdania w tej kwestii ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla pam. op.: fsb266 na cas 2.0 jest szybszy niz 333 na 2.5, nie pamietam kto to liczyl, ale zapewne mozna sprawdzic empirycznie...

osobisicie jesli ten drugi uklad jest jakis super wolny to bym sobie darowal i pozostal na 512, no chyba ze grasz w jakies super wymagajace pozycje typu doom3, ale i tak do konca nie jestem przekonany...eksperymentuj a sie dowiesz

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie... lepiej sprzedaj te 256, doloz doslownie pare groczy i kup 256/400 jesli koniecznie potrzebujesz, nie wierz w bzdury typu 266 lepsze od 333... co Mhz to Mhz i CL2, czy CL 2.5 nie ma az takiego znaczenia przy takiej roznicy!

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) nie wierz w bzdury typu 266 lepsze od 333... co Mhz to Mhz i CL2, czy CL 2.5 nie ma az takiego znaczenia przy takiej roznicy!

1302648[/snapback]

niedokonca, mozesz wykazac to w syntetycznych testach przepustowosci pamięci operacyjnej....jesli jest inaczej, pomijajac subiektywne odczucia, prosze o bezpośrednie źródło informacji

peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu ja mam udowadniac? Trudno znalesc w tej chwili takie testy! Twierdzisz ze 266 jest szybsze od 333, moze miedzy cl3, a cl2 byla by niewielka roznica na korzysc tych pierwszych (markowe vs low-end), ale nie jesli wezmiemy pod uwage 2.5, a cl3, co nie zmienia mojego stanowiska, ze sprzedalbym te stare pamieci i kupil cos na 400...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu ja mam udowadniac? Trudno znalesc w tej chwili takie testy!  Twierdzisz ze 266 jest szybsze od 333, moze miedzy cl3, a  cl2 byla by niewielka roznica na korzysc tych pierwszych (markowe vs low-end), ale nie jesli wezmiemy pod uwage 2.5, a cl3, co nie zmienia mojego stanowiska, ze sprzedalbym te stare pamieci i kupil cos na 400...

1303933[/snapback]

pamieci nigdy nie za wiele

peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi