e!Gr00bY Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Czy TTC-DM5TB = TTC-D5TB ?? Ktoś wie jak ma się ich wydajność do siebie? Bo spód to można wypolerować, a radiator jest tej samej wielkosci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 W MINCIE aluminium jest dużo gorszej jakosci - w TITANIE się ekstra błyszczy i stwarza lepsze wrażenie... nie dostajesz srebrnej pasty silikonowej... nie ma grilla na wentylu.... i IMHO ten wentyl z MINT jest głośniejszy i jakis takiś dziwny ! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Zapomniałem... W MINCIE pudełko jest z grubszego papieru natomist w TITANIE jest z tektury falistej 2 warstwowej ! 8) Polecam wersje 3 bo 4 miała słabiej dociskające mocowanie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Grill to tylko hałaś robi, a aluminium może nie jest wyszlifowane/wypolerowane :?: A co do głośności - sprawdzałeś czy tak myślisz? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 W MINCIE aluminium jest dużo gorszej jakosci ... jasne - mozna wiedziec skad te informacje :?: z tego co wiem to jest to dokladnie ten sam radiator (przynajmniej gabarytowo) a skladu chemicznego aluminium nie badalem bo... nie jestem chemikiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Co do aluminium... Postaw sobie MINT i obok TITANA - i zobaczysz - w MINCIE aluminium wygląda strasznie jasno i ma przypomina troche aluminium "drapane" natomiast w TITANIE aluminium jest powleczone niklem lub cynkiem ( nie znam sie ) gdyz błyszczy się i gdy szlifujemy spód to te powleczenie się zeszlifowywuje. Różnica temp pomiędzy Mintem i Titanem to około 2-3* na korzyść TITANA of course :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja bym wziął titana chociaż wkur*, bo jakoś rzezi od razu po kupieniu-nie jestem sam inni też tak mają, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 dodam iż grila też zdjołem i jest troche ciszej, ale to rzerzenie jest okropne musze wyczajić jakiego colermastera ale thermaltake`a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Polecam wersje 3 bo 4 miała słabiej dociskające mocowanie ! 4 miała słabiej dociskające mocowanie!?!?!?!?! Musiałem wyciągać zapinkę i ręcznie ją wyrobić, żebym w ogóle mógł myśleć o założeniu tego na proca - potwornie mocno trzyma! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Bo ty masz chełm na procku. To pewnie przez to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Polecam wersje 3 bo 4 miała słabiej dociskające mocowanie ! 4 miała słabiej dociskające mocowanie!?!?!?!?! Musiałem wyciągać zapinkę i ręcznie ją wyrobić, żebym w ogóle mógł myśleć o założeniu tego na proca - potwornie mocno trzyma! Toś TY trójki nie widział ! 8O Czwórke można ręką zapiąć, a przy trójce trudno utrzymać w rękach śrubokręt - taka siła ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja bym wziął titana chociaż wkur*, bo jakoś rzezi od razu po kupieniu-nie jestem sam inni też tak mają,bo sie sprawdza/slucha w sklepie kilka sztuk i kupuje najcichsza - moze odizolowanie wentylatora od radiatora cos pomoze - podkladki gumowe (np wyciete z detki rowerowej/samochodowej) miedzy radiator i wentylator albo przyklejenie silikonem uniwersalnym - tylko poczekaj az "zaschnie" zeby wentylator nie odpadl - zlikwidujesz w ten sposob wibracje wentylatora ktore przenosza sie na radiator i dalej na plyte glowna ... BTW jezeli masz zasilacz umieszczony pionowo ze zaslania wentyklator to nic dziwnego ze masz glosno :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Faktycznie 3 ma mocniejsze zapięcie, ale o ile sie nie myle w 4 jest potrójny uchwyt na podstawkę i moim zdaniem to przemawia za 4. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Faktycznie 3 ma mocniejsze zapięcie, ale o ile sie nie myle w 4 jest potrójny uchwyt na podstawkę i moim zdaniem to przemawia za 4. Pozdr. Ja bym brał trójke ze względu na mocniejsze mocowanie ( lepsze odprowadzenie ciepła ) bo na czwórce cały wentylator jakoś tak dziwnie pływa i słabo przylega ! PS Coś chyba wstrzymali czwórki bo teraz ciagle trójki przychodzą.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...