Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Titan vs. Mint

Rekomendowane odpowiedzi

W MINCIE aluminium jest dużo gorszej jakosci - w TITANIE się ekstra błyszczy i stwarza lepsze wrażenie... nie dostajesz srebrnej pasty silikonowej... nie ma grilla na wentylu.... i IMHO ten wentyl z MINT jest głośniejszy i jakis takiś dziwny ! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W MINCIE aluminium jest dużo gorszej jakosci ...

jasne - mozna wiedziec skad te informacje :?:

z tego co wiem to jest to dokladnie ten sam radiator (przynajmniej gabarytowo) a skladu chemicznego aluminium nie badalem bo... nie jestem chemikiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do aluminium...

Postaw sobie MINT i obok TITANA - i zobaczysz - w MINCIE aluminium wygląda strasznie jasno i ma przypomina troche aluminium "drapane" natomiast w TITANIE aluminium jest powleczone niklem lub cynkiem ( nie znam sie ) gdyz błyszczy się i gdy szlifujemy spód to te powleczenie się zeszlifowywuje.

Różnica temp pomiędzy Mintem i Titanem to około 2-3* na korzyść TITANA of course :wink: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wersje 3 bo 4 miała słabiej dociskające mocowanie !

4 miała słabiej dociskające mocowanie!?!?!?!?! Musiałem wyciągać zapinkę i ręcznie ją wyrobić, żebym w ogóle mógł myśleć o założeniu tego na proca - potwornie mocno trzyma!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wersje 3 bo 4 miała słabiej dociskające mocowanie !

4 miała słabiej dociskające mocowanie!?!?!?!?! Musiałem wyciągać zapinkę i ręcznie ją wyrobić, żebym w ogóle mógł myśleć o założeniu tego na proca - potwornie mocno trzyma!

Toś TY trójki nie widział ! 8O Czwórke można ręką zapiąć, a przy trójce trudno utrzymać w rękach śrubokręt - taka siła ! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął titana chociaż wkur*, bo jakoś rzezi od razu po kupieniu-nie jestem sam inni też tak mają,

bo sie sprawdza/slucha w sklepie kilka sztuk i kupuje najcichsza - moze odizolowanie wentylatora od radiatora cos pomoze - podkladki gumowe (np wyciete z detki rowerowej/samochodowej) miedzy radiator i wentylator albo przyklejenie silikonem uniwersalnym - tylko poczekaj az "zaschnie" zeby wentylator nie odpadl - zlikwidujesz w ten sposob wibracje wentylatora ktore przenosza sie na radiator i dalej na plyte glowna ...

BTW jezeli masz zasilacz umieszczony pionowo ze zaslania wentyklator to nic dziwnego ze masz glosno :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie 3 ma mocniejsze zapięcie, ale o ile sie nie myle w 4 jest potrójny uchwyt na podstawkę i moim zdaniem to przemawia za 4.

Pozdr.

Ja bym brał trójke ze względu na mocniejsze mocowanie ( lepsze odprowadzenie ciepła ) bo na czwórce cały wentylator jakoś tak dziwnie pływa i słabo przylega !

PS Coś chyba wstrzymali czwórki bo teraz ciagle trójki przychodzą....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...