Przem1979 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Witam. Gdy odpalam kompa, po autodetekcji dyków(poprawnej) pojawia mi sie taki oto komunikat: "Secondary IDE channel no 80 conduktor cable installed", i szybko przechodzi dalej aż do ładowania poprawnego windowsa. Sprawdzalem w kablach wszystko jest podłączone ok. Nie wiem co z tym jest grane. Komp chodzi dobrze nie wiesza sie, lecz wcześniej takiego komunikatu nie było. POZDORWIONKA Edytowane 28 Lutego 2005 przez Przem1979 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Do drugiego kanalu kontrolera HDD masz podlaczony kabel 40 zylowy i jakies urzedzenie (dysk?), ktory moze dzialac w trybie UDMA4 i chce w tym przypadku kabla 80 zylowego. Edytowane 28 Lutego 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1979 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 A czy tym drugim urządzeniem może być np. dvd-rw (kupowałem nowego ostatnio)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1979 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 TAK potrzebny był kabel 80 żyłowy. TNX za poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saneone Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 w przypadku DVD-RW niepotrzebny jest kabel 80 żyłowy... spokojnie starcza 40 nawet dla 16x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...