Archi88 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Witam Mam następujący problem : Po naciśnięciu przycisku Power i obejrzeniu informacji o kompie ekran robi sie czarny (jest to chwila tuż przed czytaniem FDD). Po około 2 min pokazuje się biały pasek ładowania w dolnej części ekranu . Po jego wypełnieniu następuje uruchomienie ładowania systemu Windows XP. Komputer uruchamia się w taki sposób raz na trzy odpalenia. Na początku myślałem że przyczyna tkwi w za niskich timingach pamięci ale byłem w błędzie. Potem przywróciłem standardowe ustawienia karty ale to także nie pomogło. :sad: Proszę o pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 zasyfiony system? ad-aware, jakis antyvir, oczysc dysk czyms w stylu regcelaner, system mechanic, defragmentacja dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Na 99% masz jakis syf* na kompie. Kumplowi sie dzisaj komp odpalal dobre 5 min (przez syf*) Ale po przeskanowaniu Ad-aware'm, przeanalizowaniu loga hijackthis i w rejestrze sekcji run, wszystko wtucilo do normy. *syf = spyware,ad,wiry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Z tego co napisal 'Archi88' sytuacja ma miejsce przed czytaniem FDD wiec system nie ma raczej wiele do czynienia. Zkoncentrowalbym sie na sprzecie, moze pamieci masz uszkodzone, nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Jaki biały pasek ? Coś masz źle ustawione w biosie pewnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Uszkodzony ram, zasilacz, moze karta? ram -> www.memtest.org zasilacz podmien na inny karte tez Sprawdz tez czy kondensatory na plycie nie sa uszkodzone/napeczniale/wylane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...