Skocz do zawartości
Athame

Radek 9600pro 128 Mb Czy 256 Mb Lub Może 9550 Xt?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaką kartę ATI wybrać z pośród 3 modeli, które podaję niżej: :-|

Sapphire 9600pro 128 MB Advantage (370 zł) / Sapphire 9600pro 256 MB (460 zł) / GigaCube 9550 Extreme (380 zł)

...Która karta da mi relatywnie dluższą ilość czasu zanim będę ją musiał wymienić na "coś lepszego"...

...Dzieki

Edytowane przez Athame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit Radeon 9550XTurbo i będzie odlot  :wink:

1304407[/snapback]

Właśnie patrzę sobie na tego Abita 9550 XT nom i muszę przyznać, że to 'fajny wynalazek'! ...dostęp 2.5ns

Chyba mam Faworyta :D

...Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Już prawie kupiłbym Abita XTurbo, lecz akurat w moim 'ulubionym' sklepie zabrakło tych kart i miałem czekać do końca tygodnia na kolejną dostawę - ale... Znalazłem trochę czasu, aby poczytać sobie recenzje i pod wpływem jednej z nich... Kupiłem GeCube'a 9550 XT (wyszło na to ze to prawie ;) 9600 XT z obniżonymi zegarami) i będę go próbował podkręcić żeby zmniejszyć ewentualną różnicę...

...To czy ów wybór był względnie dobry - czas pokaże...

Zamieszczam link do artykułu, o którym wspomniałem:

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...50_Extreme.html

Edytowane przez Athame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jaką kartę ATI wybrać z pośród 3 modeli, które podaję niżej:  :-|

Sapphire 9600pro 128 MB Advantage (370 zł) / Sapphire 9600pro 256 MB (460 zł) / GigaCube 9550 Extreme (380 zł)

...Która karta da mi relatywnie dluższą ilość czasu zanim będę ją musiał wymienić na "coś lepszego"...

...Dzieki

1304148[/snapback]

Za te pieniądze mozna na allegro kupić Radka 9800SE/256bit 380/680 @ 460/740 ,a w wydajnosci nie ma czego porownywac, heh nawet takiego sprzedaje jak by ktos chciał:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

która rewizja tej karty ? bo jak 2.1 to chyba nie pokrecisz za duzo, bo co nowsze tym sie gorzej krecily, ale moze trafiles na jakas starsza rewizje ...

1306331[/snapback]

Hmm... w takim razie nie fajnie bo to chyba wlasnie rev. 2.1. Ale co tam...

Zastanawiam się czy nie wymienić tej karty (dopłacając 200zł) na GF 6600 128MB/128Bit Prolinka albo coś ze stajni ATI...

Już w sumie zgłupiałem od czytania rec. na temat kart... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK już nie ważne... Za niecały rok pewnie znów będę modernizowal PC'ta (od podstaw i na pewno na innych technologiach), wiec puki co zostaję przy zakupionym 'GeCube Radeon'ie 9550XT' (który z resztą jest naprawdę całkiem "przyzwoity")

Dzięki wszystkim za wsparcie...

Pozdrawiam! :twisted2:

Edytowane przez Athame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi