Law Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Mam spory problem. Miałem do tej pory R9550@9600 400/500 Wszystko było fajnie, ale zachciało mi się nowej karty :) Kupiłem sobie 6200 Inno3d Wszystko ładnie gdyby nie pare faktów... mianowicie: Na Radeonie spokojnie grałem sobie w Chronicles of Riddick, nowa karta, myśle - będzie chodzić jeszcze lepiej, a ku mojemu zaskoczeniu zdziwiłem się niesamowicie... gra tnie się niesamowicie! Aż strach się bać! Mysle, może wina gry, zrobiona pod ATI, czy jak ;) Włączam PES4, kolejna "rybka"! Gra ma skłonności by się czasem przyciąć! SZOK! :P Choć na Radonie chodziła jak złoto :) Myślę że może to być wina sterowników, choć nie jestem pewien! Nawet po oc, w powerstripie, wygląda to tak samo.... W 3DM03, po małym teście, miałem około 4500pkt. To jest conajmniej dziwne! :/ HELP!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 a robiłeś formata?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 A usunąłeś stare sterowniki po Ati??? Jeżeli przestawiłeś się z Ati na nVidię, to koniecznie ściągnij sobie Driver Cleaner'a. Najlepiej byłoby gdybyś sformatował dysk, ale może da radę sam Driver Cleaner. Z drugiej strony spróbuj odblokować dodatkowe potoki na swoim 6200, co uczyni go 6600. Poniżej masz linka. 6200 na 6600 PS. Najlepiej udaj się do tematu o GeForce'ach 6200, tam dowiesz się jak zmodować, i co zrobić gdy karta się nie moduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Law Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Oczywiście, pełny format :) Jeśli chodzi o dodatkowe potoki, to mam uszkodzone, ale nie w tym rzecz! Zdrowo myśląc, mają 4500pkt. w 03, mam tylko 10tys. pkt w 01! Przy Radku miałem 12tys :P SZOK! :P Mój konfig: Barton 2500@3200, 2x256Elixir i... wielka rybka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beckson Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Nie mierz wydajności 3dMarkiem 01, bo na nim twoja karta nie zastosuje najnowszych technologii. Jeżeli chcesz sprawdzać wydajność karty to rób to na Mark'u 2003 lub 2005. :D A 4500 w 3d2003 to całkiem niezły wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Oczywiście, pełny format :) Jeśli chodzi o dodatkowe potoki, to mam uszkodzone, ale nie w tym rzecz! Zdrowo myśląc, mają 4500pkt. w 03, mam tylko 10tys. pkt w 01! Przy Radku miałem 12tys :P SZOK! :P Mój konfig: Barton 2500@3200, 2x256Elixir i... wielka rybka :/ 1305003[/snapback] może nie jestem znawcą sprzętu, ale ostatnio czytam WIELE, bo chcę złożyć sobie w najbliższym czasie komputer. Z tego co wiem, sterowniki nvidii są optymalizowane tak, aby wyciągać jak najwięcej punktów w 3dmark. Przeczytaj jeden z ostatnich artykułów na egieldzie, test kart do 700zł. Tam masz wszystko ładnie wyjaśnione. W skrócie mogę napisać tylko tyle, że niepodkręcony i niemodowany 6200 jest znacznie słabszy od niekreconego radka 9600xt, co nie ma odzwierciedlenia w grach. W 3dmarku 03 6200 ma ~4500pkt, a 9600xt ~3800. Dlaczego piszę o 9600? krecony 9550 osiaga zblizona do niego wydajnosc, co zostalo podkreslone w w/w artykule na egieldzie. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Law Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Zlokalizowałem problem, lol :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115194 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...