waluigi Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Witam:!: Otóż postanowiłem zamienić swoją wysłużoną 14" (NEC multisync A500 ) :lol: na jakieś 19" LCD. Znalazłem w sklepie SFERIS monitor LCD Philips 190S, miał on podany czas reakcji 25ms, jednak okazało się że był to błąd, i rzeczywiście jest to ten monitor: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12029 Pełna specyfikacja ze strony Philipsa to : Obraz/Wyświetlacz Typ panelu LCD : 1280 x 1024 pikseli, Polaryzator przeciwoślepieniowy, Paski pionowe RGB Rozmiar panelu : 19"/ 48 cm Część widoczna ekranu : 376,3 x 301,1 mm Rozmiar plamki : 0 294 x 0 294 mm Jasność : 250 cd/m² Współczynnik kontrastu : 500:1 Kolory wyświetlacza : 16 M Kąt widzenia : - C/R > 5 Kąt widzenia (poziomy) : 160 stopnie Kąt widzenia (pionowy) : 160 stopnie Czas odpowiedzi : 12 ms Chromatyczność bieli, 6500ºK : x = 0 313 / y = 0 329 Chromatyczność bieli, 9300ºK : x = 0 283 / y = 0 297 Maks. rozdzielczość : 1280 x 1024 przy 75 Hz Zalecana rozdzielczość : 1280 x 1024 przy 60 Hz Ustawienia fabryczne : 15 trybów Tryby definiowane przez użytkownika : 14 trybów Częstotliwość odświeżania poziomego : 30–82 kHz Częstotliwość odświeżania (V) : 56–76 Hz sRGB : Tak Możliwości połączenia Wejście sygnału : Analogowe (VGA) Wygoda Funkcje zwiększające wygodę : Menu ekranowe OSD, SmartManage Elementy sterujące monitora : Automatyczna, Regulacja jasności, Lewy/prawy, Menu (OK), Zasilanie Wł./Wył., W górę/dół Języki menu ekranowego : angielski, francuski, niemiecki, włoski, chiński uproszczony, hiszpański Pozostałe wygody : Blokada Kensington Obsługa funkcji Plug & Play : DDC CI, sRGB, Windows 98/ME/2000/XP Certyfikaty : Oznaczenie CE, E2000, EMC, NUTEK, Energy Star, SEMKO, TCO '03, TCO '99, TÜV/GS, TÜV Ergo, FCC-B, UL, CSA Pochylenie : 5° do 25° Mocowanie zgodne ze standardem VESA : 100 x 100 mm Akcesoria Podręcznik użytkownika : Tak Akcesoria w zestawie : Przewód zasilający sieciowy, Przewód VGA Akcesoria opcjonalne : Podstawa Super Ergo Wymiary Głębokość (z podstawą) : 235 mm Wysokość (z podstawą) : 419 mm Szerokość (z podstawą) : 425 mm MTBF (Średni okres międzyawaryjny) : 50 000 godz. Wilgotność względna : 20%–80% Zakres temperatur (eksploatacja) : 5°C do 35°C Zakres temperatur (przechowywanie) : -20°C do 60°C Waga : 5,8 kg Moc Zgodny z : E2000, Energy Star, NUTEK Pobór mocy : 34 W (typowe) Tryb wyłączenia : 1 W Wskaźnik LED zasilania : Tryb pracy, zielony, Tryb gotowości/uśpienia, bursztynowy Zasilanie : Wbudowane Co o nim myślicie :?: Opinie z komputronika są dobre.... W sumie to nie używam komputera do gier itp. , jedynie do pulpitu w linuxie, XFce, firefoxa itp. ale przyjemnie było by też czasem obejrzeć jakiś film :) Więc jak sądzicie czy powinnien być ok, i nie smużyć zbytnio :?: Cena to 1549zł. Pozdrawiam, waluigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) Jeśli mogę sie wtrącic to od wczoraj jestem posiadaczem LG1730B, z jednym subpikselem - czerwony w rogu, LG gwarantuje wymianę na nowy, jeśli tego typu wady ujawnią sie w ciągu miesiąca. Jeśli chodzi o matryce to LG i Philips to jest to samo. Więc jeśli ci się przydarzy to samo co mnie to czy Philips gwarantuje ci wymianę? Ja wybrałbym LG w podobnej cenie. P.S. W te czasy reakcji 12ms, czy 10ms nie wierz zbytnio bo to chwyt marketingowy:) I tak więszość oscyluje w okolicach 16ms. Edited :wink: Troche sie wymądrzyłem :wink: bo najtańszy Lg 1930S jest około 200 zł droższy, ale wybór należy do ciebie :rolleyes: Edytowane 2 Marca 2005 przez bodziu8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...