Tobiasz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Czy oplaca sie kupowac okragle kable do dyskow?? Jakie sa ich minusy po za cena ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 poza ceną nie ma minusów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Czy oplaca sie kupowac okragle kable do dyskow?? Jakie sa ich minusy po za cena ? taniej samemu zrobic a efekt bedzie taki sam jak "sklepowych" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Czy oplaca sie kupowac okragle kable do dyskow?? Jakie sa ich minusy po za cena ? taniej samemu zrobic a efekt bedzie taki sam jak "sklepowych" :P Ale pociac taka tasme ATA 100 nie jest fajnie - probowalem ;). A tu masz test okragle kable vs normalne http://www.extremepc.gral.pl/recenzje/kable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Czy oplaca sie kupowac okragle kable do dyskow?? Jakie sa ich minusy po za cena ? taniej samemu zrobic a efekt bedzie taki sam jak "sklepowych" :P Ale pociac taka tasme ATA 100 nie jest fajnie - probowalem ;). A tu masz test okragle kable vs normalne http://www.extremepc.gral.pl/recenzje/kable etam pewnie ci sie reka trzesla :wink: u mnie jak na razie wszystko pracuje bez problemu prawie pol roku choc z kabelkiem 80 pinowym trzeba sie nagimnastykowac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nie mówiąc już, że kabel okrągły wygląda ładniej i estetyczniej od robionego "ręcznie".... Ja mam takie kable i są bardzo wygodne, znacznie wygodniejsze od taśm, ładny kolor mają, i są super. Dałem drogo bo 30zł za jeden, ale nie żałuję. Niebieskie kable od Vantec'a rule! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja mam od coolermastera i też są spoko 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 jesli bym mial otwarta bude to moze i estetyka bylaby dla mnie wazna (choc moje tasemki wygladaja calkiem spoko :P ) ale mi chodzilo o polepszenie cyrkulacji w budzie i to sie udalo i to bardzo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Gdzie znajde opis jak te taśmy zrobić samemu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 na www.moded-kompz.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Gdzie znajde opis jak te taśmy zrobić samemu ? Gdzieś był :wink: A po co Ci opis ?? Bierzesz żyletke/nożyk ostry i tniesz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 czytałem ten artykuł. Znalazłem go w linku w newsach na bodajze www.overclockersclub.com ale to było dosyć dawno temu... pewnie trzebaby poszukać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ja w dalekiej :( przyszłości zamierzam coś takiego qpić. i chyba wezme cooler mastery... albo poczekam na s-ata :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Zaraz zabieram się do roboty :D Czym te poprzecinane żyły połączyc do kupy ??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Czy oplaca sie kupowac okragle kable do dyskow?? Jakie sa ich minusy po za cena ? Ja kupilem po 55zl za sztuke, firmy Manhattan, bardzo fajnie wykonane, ekranowana cala wiazka dodatkowo i do tego w koszulce czarnej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 no ja pokleilem to izolacja, ale ja mam tasmy 40 zylowe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Czy oplaca sie kupowac okragle kable do dyskow?? Jakie sa ich minusy po za cena ? Ja kupilem po 55zl za sztuke, firmy Manhattan, bardzo fajnie wykonane, ekranowana cala wiazka dodatkowo i do tego w koszulce czarnejJa wole sobie pocać a kase przeznaczyć na cos bardziej przydatnego w kompie ale jak ma sie kase to czemu nie :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 mi tu glownie chodzi o estetyke :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Będą dyski SerialATA, nie będzie problemu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 no niby tak, ale bedzie trzeba kupic nowa plyte albo kontroler :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Z tego co mi sie wydaje to nie powinno sie ciąć kabli ata -66 i 100 a to z tego względu że w tych kablach zastosowano dodatkową mase do odizolowania sąsiadujących sygnałów. Jak sie potnie taki kabelek i związe w wiązke to kable sygnałowe są obok siebie co zwiększa ryzyko błędu i walnięcia taśmy. Takie są moje odczucia dlatego nie zabieram sie za przeróbke taśmy powyżej Ata 33. Kable firmowe maj,ą to chyba inaczej rozwiązane tam każda żyła jest w ekranie. Ale to są tylko moje odczucia ale niech sie odezwą ci co mają przerobioną taką tasiemke dłużej niż 3 michy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyhoo Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja mam wlasnoręcznie zrobione kabeli ATA100. Mam je juz dobrze ponad pół roku. I wszystko chodzi cacy. Kabelki mnie nic nie kosztowały bo dostałem od kumla za free :) Aha - jeszcze jedno. Mam wszystkie kable tak zrobione. W jednym nawet przez przypadek przyciąłem izolację przy jednej z żył i kabelek chodzi i żadnych problemów nie ma:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Z tego co mi sie wydaje to nie powinno sie ciąć kabli ata -66 i 100 a to z tego względu że w tych kablach zastosowano dodatkową mase do odizolowania sąsiadujących sygnałów. Jak sie potnie taki kabelek i związe w wiązke to kable sygnałowe są obok siebie co zwiększa ryzyko błędu i walnięcia taśmy. Takie są moje odczucia dlatego nie zabieram sie za przeróbke taśmy powyżej Ata 33. Kable firmowe maj,ą to chyba inaczej rozwiązane tam każda żyła jest w ekranie. Ale to są tylko moje odczucia ale niech sie odezwą ci co mają przerobioną taką tasiemke dłużej niż 3 michy. Przerobilem na okraglo 2 tasmy 80 zylowe, zero uszkodzen. Niestety, pierwsza po tygodniu "szczelila" nastepna troszke pozniej. :? Kupilem gotowe okragle i do dzis smigaja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 ja swoje robilem dzies w maju jedna 80 zylowa i jedna 40 smiga az milo i tak mozna je teraz upchnac ze nic nie przeszkadzaja zero problemow tylko trzeba dobrze widziec zeby ciac a poznije izolacja albo jakas pozadna tasma klejaca ale izolacja lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 no ja mam 2x 40zyl sklejone izolacja i dzialaja bez problemow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 no niby tak, ale bedzie trzeba kupic nowa plyte albo kontroler :( no i nowy dysk tez by sie przydal :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Będzie można stosować przejściówkę z kabla na SATA, więc problemu nie będzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 wiec jak dla mnie to ten standart jest nie przydatny, szczegolnie gdy kupilem dzisiaj nowa plyte (pod athlona) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja mam płyte i HDD pracujace w trybie ATA133 i nie wiem czy robić te kable czy nie ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Będzie można stosować przejściówkę z kabla na SATA, więc problemu nie będzie... To dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...