Skocz do zawartości
Tobiasz

Ogragle kable

Rekomendowane odpowiedzi

Czy oplaca sie kupowac okragle kable do dyskow??

Jakie sa ich minusy po za cena ?

taniej samemu zrobic a efekt bedzie taki sam jak "sklepowych" :P

Ale pociac taka tasme ATA 100 nie jest fajnie - probowalem ;). A tu masz test okragle kable vs normalne

http://www.extremepc.gral.pl/recenzje/kable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taniej samemu zrobic a efekt bedzie taki sam jak "sklepowych" :P

Ale pociac taka tasme ATA 100 nie jest fajnie - probowalem ;). A tu masz test okragle kable vs normalne

http://www.extremepc.gral.pl/recenzje/kable

etam

pewnie ci sie reka trzesla :wink: u mnie jak na razie wszystko pracuje bez problemu prawie pol roku choc z kabelkiem 80 pinowym trzeba sie nagimnastykowac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówiąc już, że kabel okrągły wygląda ładniej i estetyczniej od robionego "ręcznie"....

Ja mam takie kable i są bardzo wygodne, znacznie wygodniejsze od taśm, ładny kolor mają, i są super. Dałem drogo bo 30zł za jeden, ale nie żałuję. Niebieskie kable od Vantec'a rule!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem po 55zl za sztuke, firmy Manhattan, bardzo fajnie wykonane, ekranowana cala wiazka dodatkowo i do tego w koszulce czarnej
Ja wole sobie pocać a kase przeznaczyć na cos bardziej przydatnego w kompie ale jak ma sie kase to czemu nie :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi sie wydaje to nie powinno sie ciąć kabli ata -66 i 100 a to z tego względu że w tych kablach zastosowano dodatkową mase do odizolowania sąsiadujących sygnałów. Jak sie potnie taki kabelek i związe w wiązke to kable sygnałowe są obok siebie co zwiększa ryzyko błędu i walnięcia taśmy.

Takie są moje odczucia dlatego nie zabieram sie za przeróbke taśmy powyżej Ata 33. Kable firmowe maj,ą to chyba inaczej rozwiązane tam każda żyła jest w ekranie.

Ale to są tylko moje odczucia ale niech sie odezwą ci co mają przerobioną taką tasiemke dłużej niż 3 michy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wlasnoręcznie zrobione kabeli ATA100. Mam je juz dobrze ponad pół roku. I wszystko chodzi cacy. Kabelki mnie nic nie kosztowały bo dostałem od kumla za free :)

Aha - jeszcze jedno. Mam wszystkie kable tak zrobione. W jednym nawet przez przypadek przyciąłem izolację przy jednej z żył i kabelek chodzi i żadnych problemów nie ma:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi sie wydaje to nie powinno sie ciąć kabli ata -66 i 100 a to z tego względu że w tych kablach zastosowano dodatkową mase do odizolowania sąsiadujących sygnałów. Jak sie potnie taki kabelek i związe w wiązke to kable sygnałowe są obok siebie co zwiększa ryzyko błędu i walnięcia taśmy.

Takie są moje odczucia dlatego nie zabieram sie za przeróbke taśmy powyżej Ata 33. Kable firmowe maj,ą to chyba inaczej rozwiązane tam każda żyła jest w ekranie.

Ale to są tylko moje odczucia ale niech sie odezwą ci co mają przerobioną taką tasiemke dłużej niż 3 michy.

Przerobilem na okraglo 2 tasmy 80 zylowe, zero uszkodzen.

Niestety, pierwsza po tygodniu "szczelila" nastepna troszke pozniej. :?

Kupilem gotowe okragle i do dzis smigaja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...