Skocz do zawartości
FastlY

Rozłączanie Sie Netu, Bez Przyczyny.

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Ostatnio po formacie ok 1 tydzien temu, pojawily sie problemy z polaczeniem. Otoz czasami bez zadnej przyczyny rozlacza sie net i jest mozliwe go ponowne polaczenie dopiero po właczanieu komputera ponownie. Czasami po rozlaczaniu sie pasek startowy zmniejsza sie (mam rozciagniety w gore) i staje sie jasnozolty, po chwili powraca do normalnosci. Wczesniej ten problem sie nie ujawnial, skanowalem kompa mks_virem 2k5 i nic. moze to wina providera :blink: ale nie sadze.

mial ktos takie problemy ?? , moze jakis dialer, program niechciany ?? :unsure:

modem adsl speedtouch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem niedawno ten sam problem neo+ modem sagem f@st 800 - programik od modemu nagle się wyłączał i traciłem połączenie - wystarczy odłączyć kabelek usb i podłączyć modem ponownie, żeby net mógł znowu działać. Podobnie jak Ty sprawdzałem kompa na kilka sposobów ale winowajcy nie znalazłem. W akcie desperacji zadzwoniłem nawet do TP... :lol: ale oczywiście nikt nie znał przyczyny... :mur: wkurzyłem się i przeinstalowałem system, teraz jest si więc myślę że był to jakiś paskudny robak.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesteście pewni że filtry dsl dobrze i wszędzie podłączone???

Czasami winny jest stan łączy. (zaśniedziałe styki, kable bujajace sie na wietrze, rozbudowana niechlujnie sieć wewnętrzna w domu itd.) U siebie też mam czasami podobne problemy i prawie na pewno nie jest to wina samego Windowsa, połączenia USB czy też modemu (sagem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem to samo. przeskanowalem xp'ka na wszystkie mozliwe sposoby...format sobie darowalem...ale ciagle to samo nie wiadomo czemu sie rozlaczal...czasami jak lacze wogole nie bylo obciazone czasami jak szlo na "full speed"..nie moglem znalezc przyczyny...na blue line nawet nie dzwonilem gdyz oni nigdy nic nie wiedza albo awaria nie jest u nich... problem wyszedl podczas awarii telefonu stacjonarnego....przyjechal monter i okazalo sie ze przewod w scianie byl ukruszony, nadlamany, :blink: :blink: nie wiem jak to dokladnie opisac :huh: tak jakby ktos kto rzuca palenie nerwowo wyginal kabel na wszystkie mozliwe sposoby :D jesli w Twoim komputerze jest wszystko sprawdzone meczyl bym panow i panie oczywiscie z blue line :-)

peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi