Gość artur.c Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) Jak to jest, raz aktywowany widnows powiazany jest ze sprzetem w tym konkretym przypadku obudowa, czy z wlascicielem, czy przy odsprzedazy jest mozliwosc ponownej telefonicznej aktywacji? ps. nikt nie ma legalnego widnowsa oem? Edytowane 3 Marca 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 odsprzedawac nie wolno jesli jest to wersja oem dostarczona z komuterem, jezeli sprzedajesz komputer to mozesz do niego dolaczyc plytke z systemem, system jest powiazany ze sprzetem a nie z wlascicielem p.s. jesli sie myle niech mnie ktos poprawi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawiedziony Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Windows OEM żyje na legalu tak długo jak żyje płyta główna. Tak kiedyś w Chipie czytałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Windows OEM żyje na legalu tak długo jak żyje płyta główna. Tak kiedyś w Chipie czytałem. 1319710[/snapback] no nie do końca jest tak OEM jest licencją na sprzęt w określonej konfiguracji i obowiązuje do tego a nie innego sprzętu. teoretycznie jest tak, że jak Ci padnie np. karta graficzna to masz już inny sprzęt i powinieneś nabyć drogą kupna nową licencję. Na szczęście w tym przypadku Bill i jego małymiętki nie są specjalnie restrykcyjni i nie przywalają się do wszytskiego. tym niemniej licencja dotyczy konkretnego zestawu komputerowego (no bez monitora, klawy, myszki itp w sensie dotyczy jednostki centralnej (ładne słowo)) z ciekawostek: kiedyś mozna było kupić windows np z mychą i jak Ci padła to przepadała również licencja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...