tommot Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 witam mam takie pytanko moze dal niektorych głupie ale dla mnie nie bo nie jestem pewien. Chodzi oto czy jest jakis inny sposob by zarejestrować domene na dynamiczne IP jakis nieoficjalny sposób moze ktos cos wykombinował chodzi mi o rejestracje domeny w usłudze neostrada moze jakies przekierowanie dziwne zrobić lub jakies skrypty umiescic tak zeby to działało bo che umiescic stronke na serwerku domowym no i przydała by sie rejestracja domeny. z gory dzieki za wszelka pomoc w tej sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 no-ip.com oferuje taka opcje, ale pamietaj, ze bedzie to dzialac tylko w jedna strone. W skrocie mowiac zrobisz alias do swojego komputera, ale dla kogos innego nie bedziesz z ta domena widoczny (np. jak wejdziesz na irca, to z hostem neostrady). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@wid Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 w panelu neostrady masz rejestracje domen, ale co do tego ma IP.. Zmienny ip / no-ip.com pomogą ci jeżeli chce zrobic np. serwer ze swojego kompa i masz zmienny ip.. A rejestracja domeny w neo, to chodzi raczej o domene dla konta w hostingu neostrady.. Jeżeli sie myle to sorki ;) Pozdrawiam, Dawid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Jeżeli zrobisz sobie domene na no-ip.com to nie zapomnij sobie ściagnać takiego softu z ich działu download który będzie ci wysyłać nowe IP do serwera no-ip.com za każdym razem kiedy owe IP sie zmieni :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Jeżeli zrobisz sobie domene na no-ip.com to nie zapomnij sobie ściagnać takiego softu z ich działu download który będzie ci wysyłać nowe IP do serwera no-ip.com za każdym razem kiedy owe IP sie zmieni :wink: 1322692[/snapback] albo kup modem ktory sam o to zadba (np. usr 9105) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 albo kup modem ktory sam o to zadba (np. usr 9105) :wink: 1322697[/snapback] Tyż prawda ale to już się wiąze z dodatkowymi kosztami , a w Polsce wiadomo jak jest , "aby do 1-go" :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...