Skocz do zawartości
tommot

Rejestracja Domeny W Neostradzie

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam takie pytanko moze dal niektorych głupie ale dla mnie nie bo nie jestem pewien.

Chodzi oto czy jest jakis inny sposob by zarejestrować domene na dynamiczne IP jakis nieoficjalny sposób moze ktos cos wykombinował chodzi mi o rejestracje domeny w usłudze neostrada moze jakies przekierowanie dziwne zrobić lub jakies skrypty umiescic tak zeby to działało bo che umiescic stronke na serwerku domowym no i przydała by sie rejestracja domeny. z gory dzieki za wszelka pomoc w tej sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no-ip.com oferuje taka opcje, ale pamietaj, ze bedzie to dzialac tylko w jedna strone. W skrocie mowiac zrobisz alias do swojego komputera, ale dla kogos innego nie bedziesz z ta domena widoczny (np. jak wejdziesz na irca, to z hostem neostrady).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w panelu neostrady masz rejestracje domen, ale co do tego ma IP.. Zmienny ip / no-ip.com pomogą ci jeżeli chce zrobic np. serwer ze swojego kompa i masz zmienny ip..

A rejestracja domeny w neo, to chodzi raczej o domene dla konta w hostingu neostrady..

Jeżeli sie myle to sorki ;)

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zrobisz sobie domene na no-ip.com to nie zapomnij sobie ściagnać takiego softu z ich działu download który będzie ci wysyłać nowe IP do serwera no-ip.com za każdym razem kiedy owe IP sie zmieni :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zrobisz sobie domene na no-ip.com to nie zapomnij sobie ściagnać takiego softu z ich działu download który będzie ci wysyłać nowe IP do serwera no-ip.com za każdym razem kiedy owe IP sie zmieni  :wink:

1322692[/snapback]

albo kup modem ktory sam o to zadba (np. usr 9105) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi