Elbios Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Od około miesiąca posiadam ga-k8nf-9, jest to wersja tej plyty BEZ wentylatorka na NB (sam malutki radiator), wszystkie tempki w obudowie mam super poza wlasnie NB. Przyczepiłem do niego sensor od kontrolera aerocoola i nonstop 70-75 stopni, w zwiazku z czym o oc moge zapomniec mimo ze sprzet mam dobry do tego ;/ Airflow jest w miare git, 12cm thunderblade wyciaga z tylu, dwa 80mm wciagaja z przodu, kable nie przeszkadzaja zbytnio. Postanowiłem kupić nową płytę główną ale to najwcześniej za jakieś dwa miechy, teraz mam zamiar kupic jakis maly wentylatorek 40 czy 45mm (vga cooler) i przymocowac go jakos do tego radiatora. Większego radiatora nie moge zamontowac bo jego dolna czesc jest blokowana przez 6800GT , ale wentylatorek na gorna czesc sie zmiesci. Jak go przymocowac? Myślałem o wywierceniu dwoch malych dziurek w radiatorze po przeciwleglych stronach, przepuszczenie drucika i przycisniecie wentyla, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Może spróbować czegos innego? A może przeboleć te dwa miechy ? Co radzicie? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 przyklej go na sylikon, łatwy demontarz potem i dosc dobrze trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 (edytowane) ok ale jak go przykleic silikonem do tych małych żeber? czy silikon nie bedzie blokował przepływu powietrza? EDIT: dzieki za pomoc, przykleilem vgacooler 40mm na silikon (5000rpm) i temp spadla do 40 stopni. Edytowane 5 Marca 2005 przez Elbios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Po co zaraz silikonem? U mnie dobrze spisuje sie tasma dwustronna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 niestety mozliwosci oc nie wzrosly, moglem dac tylko pare mhz na fsb wiecej :-| wiecej niz 235 nie idzie...chociaz memki i proc potrafia duzo wiecej;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g_szulu Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 JA poprostu przykręciłem 2 wkręty i luz temp spadła ok 47 a grafika przeszkadza zamocować inny radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...