darqp Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Przytrafilo mi sie cos takiego Mam 2 dyski jeden WD 80 ata i drugi segate 120 sata. Podlaczalem sobie 3 dysk zawsze bylo lajtowo a teraz cos sie wallo.a ten pierwszy dysk jest na fat 32 a drugi na ntfs.no jak napisalem walo sie cos czyli teraz jak wlaczam kompa a win xp mam zainstalowanego na wd to jak tylko zacznie chodzic segate to sie restartuje :(( jak cchce zainstalowac win od nowa to wykrywa ten dysk ale wyala niebieski ekranik i pisze w nim zebym zrobil chdsk /f...No i bylo by latwo jakbym mogl odpalic ten dysk przez windowsa a sie nie da...probowalem rescu dyskietke z partition magic ale nic nie daje..przez linuxa widzi te dyski ale jak sie na nich poruszam to sie zawiesza linux.. I wlasnie by mi sie przyadla pomoc.. Albo jak odpalic chkdsk tak od poczatku uruchamiania sie wina zeby mi przeskanowal ten dysk moze cos pomoze..albo polecic mi jakis program A sformatowanie moze by pomoglo ale mam tam ze 100gb..w miare przydatnych rzeczy wiec szkoda mi to wszsytko stracic Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 człowieku tak zamieszałes ze trudno zrozumieć ocb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Uruchom komputer z plyty instalacyjnej z XP wybierz konsole odzyskiwania i tam: chkdsk /f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqp Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Uruchom komputer z plyty instalacyjnej z XP wybierz konsole odzyskiwania i tam: chkdsk /f 1309444[/snapback] Jak uruchamiam z plyty instalacyjnej xp to jak naciskam konsolowe odzywkiwanie to wyskakuje niebieski ekranik... :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...