_Quentin Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Witam, Jak w temacie - odkryłem kikla uszkodzonych klastrow na dysku. Przeskanowane CHkdiskiem (podczas startu WinXP) i kilka komunikatow: "System Windows zastąpił plik xxx w uszkodzonym klastrze" oczywiscie wszystkie na partycji systemowej dla ulatwienia... Pytania brzmią: Co dokładnie znaczy ten komunikat, co zrobił chkdsk? Tylko mi nie piszczcie ze to co w komunikacie;) Czy liczba bad sektoow bedzie sie powiekszac (po ponownym skanie nic juz nie wykryl) Czy jest jakis software, ktory zrobilby mi z bad sektorow osobna partycje, tak zeby nic sie tam nie zapisywalo (partycje sa w NTFS)? I czy (ogólnie) gwarancja na laptopa - bo to jego dysk - obejmuje takie uszkodzenia? i czy warto iddawac kompa z tego powodu, biorac pod uwage, ze potrwa to ze 2-3 tygodnie a kompa wykorzystuje w pracy? dzieki za pomoc, sprawa pilna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Nawet 1 bad sector na dysku kwalifikuje sie na serwis wiec jesli taki masz to smigaj. Mozesz tez prbowac usunac te bady hddregeneratorem ale jesli masz gwarancje to lepiej skorzystac z niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...