kiton Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Mam pytanie .co lepiej zrobić aby lepiej chodziły mi gry,czy mam wymienić procesor(amd 2000+@1700) czy dokupić pamięć (256mb pc 2100).mja płyta główna asus a7v8x,radek 9800 pro .caviar 80gb, zasiłka 300w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 kup procek i dokup ramu... a tak to bardziej zmina procesora bedzie bardziej wydajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indywidualista Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 ja bym ramu dokupił.. co mu po szybszym procku jeżeli np. HL2 będzie mu sie rwał przy max detalach z powodu właśnie ramu. tak samo doom3 czy najnowszy moh.. wiem sam po sobie. mam 384mb i jak od kumpla sobie pożycze !128! to wszystko chodzi o nieblo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 procesor(amd 2000+@1700)Ale zaszalałeś z tym O/C proca. Wykręciłeś go o całe 33Mhz. Toż to powinno być w Ektremalne O/C a nie w podstawowym- jestem ciekawy ile smarków ci podskoczyło :lol: :lol: :lol: A propo twojego pytania to ja bym dorzucił 512MB i mimo niesamowicie wykręconego proca, zainwestował w lepsze AC albo WC i dalej go kręcił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 !WYMIEŃ! RAM, bo; 1. Jest teraz tani (Twinmos 256MB - 100zł). 2. Będziesz mógł działać na FSB 166 z dobrymi timingami (gdy wywalisz ta kość 266). 3. Ja widzę w samym Windowsie róznicę między 256 i 512MB. Dobrze byłoby też lepiej pokręcić Proca, ale do tego tez musisz mieć lepsze pamięci. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Ram, ten procek nie jest taki zły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 RAM i chłodzenie, podkręcisz procek o jakieś.... przy dobrym chłodzeniu 400Mhz, a RAMu nigdy za wiele.... (chyba że 160 pod K6-2 - miałem tak i nie polecam, ale Twoja płyta raczej to przetwoży.... :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...