Skocz do zawartości
Robbob

Radeon 9600 Excalibur 256 Mb

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem tą karte (zainstalowałem sterowniki Omega),

taktowanie rdzenia 324(podkręcone na 417) pamięć 202.5 (podkręcone na 212) mam odnośnie jej kilka pytań:

-czy to normalne że taktowanie pamięci jest takie niskie?

-czy można zamontować na niej wentylator zamiast coolera? czy to zwiększy możliwość jej podkręcenia??

- jeśliją podkręce za dużo to albo wyskakuje z gry i taktowanie zmienia się na orginalne

lub na cały ekran wyskakują jakieś dziwne znaczki (rzdziej całkowita zwiecha kompa) - czego to są objawy???

za duże podkręcenie pamięci czy rdzenia??

K7VT4A+, 256 ddr 400mhz- kingmax , sempron 2200+ (oto co posiadam)

kiedy gram np w far cry, lub doom 3 na średnich

ustawieniach dosyć klatkuje (1024x728) czy dokupienie ramu coś zmieni???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tym już było..

-taktowanie pamięci jak nabardziej w normie.

-wentylator zamiast coolera ? ee..

-znaczki objawą przekręcenia pamięci, zwiechy od gpu.

co do klatkowania to raczej normalne, twój komp raczej do najwydajniejszych nie należy, proc, oraz za mało pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 9600pro z taktowaniem 400\200. Co do krzaczków zwieczów to bezbłędnie wyjaśnił kolega powyżej. Sprawdz jakie masz pamiątki bo ja mam samsunga z czasem dostępu 4ns. Pobaw się sterownikami i wyłoncz fast write(ewentualnie) powinien się wtedy lepiej kręcić albo pobaw się timingami( ATI TRAY TOOL). B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi