Skocz do zawartości
x_brat

Montaż Bloków Na Socket 478

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieją jakieś zapinki do bloków, które pozwalały by je zamontować na gnieździe socket 478 bez konieczności demontażu ramki mocującej radiator. Ja narazie jestem na etapie wybierania elementów do ChW i większoś bloków jakie widziałem jest przymocowana na śrubach, a ponieważ moja płyta jest jeszcze na gwarancji to nie chciałbym z niej nic demontować.

Jedyne co udało mi się znaleść to takie coś na stronie CPC, ale to chyba będzie pasować tylko do ich bloków, a z tego co wyczytałem na tym forum to nie są one polecane.

Gdyby ktoś coś wiedział, gdzie zdobyć zapinke posującą do jakiśch wydajniejszych bloków to byłbym wdzięczny za jakiegoś linka, albo polećcie jakiś blok, który można zamontować na tej ramce do radiatora.

i jeszcze obrazek tej ramki

Dołączona grafika

Edytowane przez x_brat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajniejsze bloki maja juz zapinke w komplecie która pasuje do otworów w mobo, musisz ściągnąc koszyk, takiej zapinki nawet nie widziałem. poza ty nie było by to zbyt pewne :)

ps. co to jest ChW ?? chyba WC :)

EDIT

fog jeżeli chodzi ci o tą zapinkie

http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name=uchwyt_462

to ona jest montowana to otówrów w mobo którą zajmuje koszyk

Edytowane przez MeGaMuCieK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ma zdjecie koszyka do gwarancji pod warunkiem z nie uzyjesz 5kg mlotka i zrobisz to z glowa to mozesz zdejmowac ten koszyk raz dziennie i nikt sie nie polapie. Pozatym jak wysylalem mojego abita na gware to zapomnialem o tym "koszyku" i przyslali mi plyte z nowym :lol: takze mam dwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi