x_brat Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Czy istnieją jakieś zapinki do bloków, które pozwalały by je zamontować na gnieździe socket 478 bez konieczności demontażu ramki mocującej radiator. Ja narazie jestem na etapie wybierania elementów do ChW i większoś bloków jakie widziałem jest przymocowana na śrubach, a ponieważ moja płyta jest jeszcze na gwarancji to nie chciałbym z niej nic demontować. Jedyne co udało mi się znaleść to takie coś na stronie CPC, ale to chyba będzie pasować tylko do ich bloków, a z tego co wyczytałem na tym forum to nie są one polecane. Gdyby ktoś coś wiedział, gdzie zdobyć zapinke posującą do jakiśch wydajniejszych bloków to byłbym wdzięczny za jakiegoś linka, albo polećcie jakiś blok, który można zamontować na tej ramce do radiatora. i jeszcze obrazek tej ramki Edytowane 5 Marca 2005 przez x_brat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Zajrzyj na stronke http://www.bloki.pl/. Znajdziesz tam zarowno zapinke na socket 478 jak i bloki z mocowaniem do tego socketa. Osobiscie spotkalem sie z opiniami, ze to bardzo dobre bloki, sam nawet czekam obecnie na jeden bloczek od nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) wydajniejsze bloki maja juz zapinke w komplecie która pasuje do otworów w mobo, musisz ściągnąc koszyk, takiej zapinki nawet nie widziałem. poza ty nie było by to zbyt pewne :) ps. co to jest ChW ?? chyba WC :) EDIT fog jeżeli chodzi ci o tą zapinkie http://www.bloki.webpark.pl/index.php?name=uchwyt_462 to ona jest montowana to otówrów w mobo którą zajmuje koszyk Edytowane 5 Marca 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Co ma zdjecie koszyka do gwarancji pod warunkiem z nie uzyjesz 5kg mlotka i zrobisz to z glowa to mozesz zdejmowac ten koszyk raz dziennie i nikt sie nie polapie. Pozatym jak wysylalem mojego abita na gware to zapomnialem o tym "koszyku" i przyslali mi plyte z nowym :lol: takze mam dwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 ChW to jest WC po polsku :) no właśnie boje się że mogę go uszkodzić jakoś, no ale jeśli mówicie że zdejmuje się go bez problemu to chyba poradzę sobie z zamocowaniem bloku na śrubach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 ChW to jest WC po polsku :) 1311835[/snapback] aaa w ten deseń, nie skojarzyłem :) tam nie ma co uszkodzic, jak Ty sie boisz ściągnąć koszyk z 4 kołków to nie bierz sie za wc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...