Skocz do zawartości
L.S.K

Chłodzonko Na Ga-k8nf-9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam płytkę jak w temacie i mam pewien problem.

Mianowicie jak widac na ponizszym zdjeciu:

post-22983-1110123045_thumb.jpg

Posiadam na płycie radator, który sie grzeje do 55 stopni w stresie (sprawdziłem termometrem z miernika uniwersalnego),

a komp nie jest zamknięty w obudowie tylko stoi na biórku ;/

Co dziwne to jak patrze na zdjecia tej płyty w sklepach internetowych,

to one maja tam radiator chyba z wiatraczkiem ;/

Wkażdym razie mam pytanie czy nie lepiej by się sprawował taki o to wiatraczek abita, chyba z grafy?

nie wiem dokładnie bo go dostąłem.

post-22983-1110123208_thumb.jpg

Co sądzicie???

A może jakieś inne pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szkodzi sprawdzić z tym wiatrakiem, napewno będzie mniej jak 55 stopni. Zmierz rozstaw otworów i jak sie zgadza to zamontój wiatrak, nie zapomnij posmarowac jakąś dobrą pastą termoprzewodzącą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra dzis odkleiłem to cholerstwo i zmieniłem mu paste na artic silver. Ale jak narazie temp (mierzona zew miernikiem) jakies 41 stopni jak dmucha pośrednio na niego wiatrak. ;/ Troche dużo.

A tak pozatym mam pytanko:

Jak mierzyc temp czujnikiem? co przykleic do radiatora czy jak? A jak ma się bloczek wodny to juz jakos sobie tego nie wyobrażam.

Pytam bo zamierzam sobie zrobic zew termometr w kompie, a czytałem na ten temat torche lecz nigdzie nie znalazłem jak się umieszcza te czujniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi