L.S.K Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Witam posiadam płytkę jak w temacie i mam pewien problem. Mianowicie jak widac na ponizszym zdjeciu: Posiadam na płycie radator, który sie grzeje do 55 stopni w stresie (sprawdziłem termometrem z miernika uniwersalnego), a komp nie jest zamknięty w obudowie tylko stoi na biórku ;/ Co dziwne to jak patrze na zdjecia tej płyty w sklepach internetowych, to one maja tam radiator chyba z wiatraczkiem ;/ Wkażdym razie mam pytanie czy nie lepiej by się sprawował taki o to wiatraczek abita, chyba z grafy? nie wiem dokładnie bo go dostąłem. Co sądzicie??? A może jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Z_ Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Nie szkodzi sprawdzić z tym wiatrakiem, napewno będzie mniej jak 55 stopni. Zmierz rozstaw otworów i jak sie zgadza to zamontój wiatrak, nie zapomnij posmarowac jakąś dobrą pastą termoprzewodzącą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g_szulu Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 taK SAMO MAM tylko jeszcze bradziej się grzeje w zamkniętej obudowie przykręciłem wiatrak zwykły kwadratowy temp spadła. szkoda że grafika wchodzi na niego bo bym jakiś inny radiator przymocował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.S.K Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Dobra dzis odkleiłem to cholerstwo i zmieniłem mu paste na artic silver. Ale jak narazie temp (mierzona zew miernikiem) jakies 41 stopni jak dmucha pośrednio na niego wiatrak. ;/ Troche dużo. A tak pozatym mam pytanko: Jak mierzyc temp czujnikiem? co przykleic do radiatora czy jak? A jak ma się bloczek wodny to juz jakos sobie tego nie wyobrażam. Pytam bo zamierzam sobie zrobic zew termometr w kompie, a czytałem na ten temat torche lecz nigdzie nie znalazłem jak się umieszcza te czujniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...