Skocz do zawartości
kizak

Gigabyte K8nf-9

Rekomendowane odpowiedzi

Od 2 dni mam cos takiego.

procek AMD 64 3000+

plyta Gigabyte GA-K8NF-9

grafa GeForce 6200

te czesci sa nowe

TwinMos 512MB 2x256 MB DDR PC3200 Dual-chanel kit

2 dyski Cawiary po 160 GB

CHIEFTEC 420-302-DF

to mam z poprzedniego kompa i reszte drobnostek

Wszystko dziala pieknie tylko mam takiego problema pamieci nie dzialaja mi w dualu i nie moge odpalic programu EasyTune 5 Program sie instaluje ale jak go uruchamiam to nic nie mam moze mi kto pomoc jak zrobic zeby pamieci poszly w dualu i mogl odpalic ten program biosy mialem oba zainstalowane F1 i F2 i moze przy okazji jeszcze to dlaczego przy zmianie biosu zmienia mi sie mak w sieciowce jak wroce do starej wersji bios mam mak karty z powrotem ten co mialem.

WindowsXP SP2 + wszystkie laty

Edytowane przez kizak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje spostrzerzenia jak miałem gb - co do easytune5 - nie działało przy biosie F1 - na F2 odpalało bez problemu, co do pamieci w dualu to pewnie źle obsadziłeś sloty  1314349[/snapback]

Niestety pamieci mam dobrze obsadzone zgodnie z instrukcja 1 i 2 bank no i oczywiste jest ze probowalem roznych kombinacji i nie dzialaja w dualu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam:)

Mam prawie identyczny sprzęt jak kizak i Easy Tune 5 chodzi bez problemów, ale mam pytanie. Jak sprawdzić czy pamięci chodzą w dualu?? Włożyłem je i nie myślałem że mogą chodzić inaczej.Posiadam 2x256 TwinMos

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

easy tune jeszcze pamietam z mojego ga7vt600 i program juz wtedy wydawal mi sie do bani , takze byly problemy z jego odpaleniem , olej easy tune i zainstaluj sobie speedfana , mysel ze z nim nie bedzie problemow

huddy ze tak spytam czym sie kierowales w wybore grafy do tego cfg co masz teraz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi