Skocz do zawartości
freshman

Konwert...

Rekomendowane odpowiedzi

druga sprawa mam takie podstawowe pytanie czy jak przekonwertuje z NTFS na FAT32 przy pomocy powiedzmy PartitionMagic to strace dane czy zostana nie naruszone...?

pozdrawiam

1316604[/snapback]

Jesli bedziesz mial troche szczescia i nie wystapia zadne komplikacje po drodze to dane nie zostana naruszone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie aczkolwiek czasami mogą wystąpić pewne błędy / utrata danych. w końcu konwersja nie zmienia tylko systemu plików, zastanawiam się jak jest z plikami powyżej 4gb (np zgranymi z kamery) bo fat32 tylko do 4gb wspiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm..

bjabrzyk a nie na odwrót :)

Przeciez to NTFS jest stabilniejszy ma mniej bledów i wogle jest bezpieczniejszy od fata. A fat za to jest szybszy ale o lepszosci tych dwoch systemów plików to mozna wiele dyskutowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe prawdo podobienstwo ze wszystko bedzie oK

Ja tak robiłem to wszystko sie jeba**

1319423[/snapback]

Ja robilem tak juz kilkanascie razy i do tej pory sie udawalo, ale szansa na to, ze cos sie spartoli zawsze istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mówie tutaj o partycji z systemem wiec to jeszcze gorzej...

A prawie 99% szans ze bedzie zle

Na zwykłych plikach moze ale nie musi dojsc do uszkodzen

1320340[/snapback]

Generalnie nie ma znaczenia jaka partycje chcesz przekonwertowac. Jesli jest to partycja z systemem to jest uzywana i konwersja odbiedzie sie dopiero po restarcie co jest nawet bezpieczniejsze niz robienie tego pod Windosem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie...

Po konwercie wystepuje wiele komplikacji miedzy róznymi plikami i system nie działa prawidłowo

Z własnych doswiadczen wiem ze ile razy co gdzies tam miałem to zrobic to zawsze trzeba było stawiac winde na nowo

Ale co my sie bedziemy tam kłucic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi