brucek Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Wiem, że o pastach było dużo, ale tego nie znalazłem. Może to głupie ale nie wiem. Procesor (Pentium 4 2,4GHz Prescot s.478) ma taką jakby dziurkę(po lewej na dole), w której siedzi stara pasta termoprzewodząca. Co z tym zrobić? Wydłubać czy jak? Czy nie ruszać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 lepiej by bylo usunac stara paste Sprobuj alkoholem izopropylenowym, bardzo dobrze rozpuszcza pasty termoprzewodzace a jesli nie masz to czysta szmadka wypoleruj procesor naloz nowa paste na srodek, docisnij radiatorem i te bedzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 ja na swojego athlona dałem większą krople na spód , przycisnołem radiator , oderwałem (przyssał sie :mur: ) dałem jeszcze troche i roztarłem na 2/3 powierzchni pokrywki licząc od środka) nie wiem czy to dobry patent..... , boje sie że trzeba rozsmarowaćto na całej powierzchni albo tylko na środku , jak bym musiałzmienić paste to będą kłopoty ze zdięciem radiatora bo sie znowu przyssał do procka i przy sciąganiu radiatora wyjme go razem z prockiem mimo że wajcha od soceta jest zamknięta :mur: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...