MaKaR Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 mam nagrywarke liteona X40 i pełą płyte czyli prawie 700 mb nagrywa mi koło 3 minut a qmpel mi mówił że powinna nagrywac okoł 2 minut czy to prawda a jeśli tak to dlaczego moja spalaa nagrywa wolniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Wszystko zalezy od jakosci nosnika na jakim spawasz jak dziadostwo to i x4 moze ci spawac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 mam nagrywarke liteona X40 i pełą płyte czyli prawie 700 mb nagrywa mi koło 3 minut a qmpel mi mówił że powinna nagrywac okoł 2 minut czy to prawda a jeśli tak to dlaczego moja spalaa nagrywa wolniej to nie prawda, poniewaz nagrywarka nie nagrywa plyty caly czas z predkoscia 40x lecz ze zmnienna predkoscia, najpierw 16x potrem 24x pozniej 32x a z predkoscia 40x to nagrywa tylko 1/3 plyty, wiec jesli twoja wypalara nagrywa 3 min. to wszystko jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 mam nagrywarke liteona X40 i pełą płyte czyli prawie 700 mb nagrywa mi koło 3 minut a qmpel mi mówił że powinna nagrywac okoł 2 minut czy to prawda a jeśli tak to dlaczego moja spalaa nagrywa wolniej to nie prawda, poniewaz nagrywarka nie nagrywa plyty caly czas z predkoscia 40x lecz ze zmnienna predkoscia, najpierw 16x potrem 24x pozniej 32x a z predkoscia 40x to nagrywa tylko 1/3 plyty, wiec jesli twoja wypalara nagrywa 3 min. to wszystko jest OK Nie wiem czy OK Jak mi czasem (i to na PLATINUM) nagrywa 700 MB w 3,20 ? 8O mam spawarke x24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Wlasnie pale plytkii dokladnie 698mb na lg(taki tani syf) pali mi ok 3.5 minuty.....i tak jest zawsze na kazdym nosniku.......(pale z predkoscia 24 bo plytki takie sa......)Osobiscie nie spotkalem sie z plytkami ktoore mozna wypalic na 40x (max to byl 32x)...Moze gdzies sa ja takich nie uzywalem...... MaKaR mysle ze to je calkiem niezle..:) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Troche wolno - a masz Z-CLV czy PCAV? U mnie pali koło 2:30. Ale to zależy od nośnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Wlasnie pale plytkii dokladnie 698mb na lg(taki tani syf) pali mi ok 3.5 minuty.....i tak jest zawsze na kazdym nosniku.......(pale z predkoscia 24 bo plytki takie sa......)Osobiscie nie spotkalem sie z plytkami ktoore mozna wypalic na 40x (max to byl 32x)...Moze gdzies sa ja takich nie uzywalem...... MaKaR mysle ze to je calkiem niezle..:) Szacuneczek PLATINUM od dawna sa na x40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Wlasnie pale plytkii dokladnie 698mb na lg(taki tani syf) pali mi ok 3.5 minuty.....i tak jest zawsze na kazdym nosniku.......(pale z predkoscia 24 bo plytki takie sa......)Osobiscie nie spotkalem sie z plytkami ktoore mozna wypalic na 40x (max to byl 32x)...Moze gdzies sa ja takich nie uzywalem...... Kraków kiepsko zaopatrzony jest. Ja mam do delfina (wrocław) ze 2,2 rzutu beretem (oficjalny rekord to 90 metrów - antenką do góry) i tam są: TDK - 48 Verbatim - 40 Platinum - 40 Princo Budget - 48 Xidex - 48 (i maaasa innych) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Troche wolno - a masz Z-CLV czy PCAV? U mnie pali koło 2:30. Ale to zależy od nośnika. sa co to znaczy ?? ja pale na platiniumach 700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Masz nero? To wejdź do Nero Toolkit/Nero CD Speed i zrób test i powiedz co pisze na samym dole a najlepiej zapodaj zrzuto obrazu. Wtedy się zobaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Wlasnie pale plytkii dokladnie 698mb na lg(taki tani syf) pali mi ok 3.5 minuty.....i tak jest zawsze na kazdym nosniku.......(pale z predkoscia 24 bo plytki takie sa......)Osobiscie nie spotkalem sie z plytkami ktoore mozna wypalic na 40x (max to byl 32x)...Moze gdzies sa ja takich nie uzywalem...... Kraków kiepsko zaopatrzony jest. Ja mam do delfina (wrocław) ze 2,2 rzutu beretem (oficjalny rekord to 90 metrów - antenką do góry) i tam są: TDK - 48 Verbatim - 40 Platinum - 40 Princo Budget - 48 Xidex - 48 (i maaasa innych) ja do delfina mam troche dalej ja jeżdże n elektroniczna na robotniczą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 I jak z tm nero cd speed? A poważniej to: Z-CLV i P-CAV to metody zapisu. P-CAV jest lepsza (szybsza i lepsze płytki wychodzą). Z-CLV - płytka kręci się ze stałą prędkością liniową, a potem skokowo ją zmienia. Efektem są widoczne zmiany wyglądu nośnika. P-CAV - płytka ma stałą prędkość kątową. Nie ma skoków prędkości (podczas których nic nie zapisuje) więc jest szybsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Ja mam do delfina (wrocław) ze 2,2 rzutu beretem (oficjalny rekord to 90 metrów - antenką do góry) ) Szacuneczek , chociaz zmierzylbym sie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Co roku są zawody (to nawet mistrzostwa świata) gdzieś na wybrzeżu. Tylko nie wiem czy beret może być krochmalony ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 mam nagrywarke liteona X40 i pełą płyte czyli prawie 700 mb nagrywa mi koło 3 minut a qmpel mi mówił że powinna nagrywac okoł 2 minut czy to prawda a jeśli tak to dlaczego moja spalaa nagrywa wolniejA qmpel ma nagrywarkę, albo sobie tak sprytnie wyliczył :?: :D Mam chyba tego samego Liteona 40x12x48 (LTR40125S, firmware ZS0K) i też pali płytki w granicach 3min. 20 sekund (film divx :D który na HDD zajmuje 732MB, płyta zamknięta, Nero 5.5.9.14). Testowałem nagrywanie na nośnikach 700MB typu Platinum multispeed oraz na "firmowych" x40 - czasy nagrania różniły się o 2-3 sekundy. Odwiedź sobie stronkę www.cdrinfo.pl, poczytaj testy nagrywarek (tego Liteon-a też tam znajdziesz) i śpij spokojnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Już mówiłem - to zależy od firmwere - Czy zapis jest ZCLV czy PCAV. Bo przy ZCLV dużo się traci na rozpędzaniu napędu. Poza tym trzeba dobrać firmware tak aby zaczynał od jak najwyższej prędkości. Najlepiej poczytać o tym na CDfreaks. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Już mówiłem - to zależy od firmwere - Czy zapis jest ZCLV czy PCAV. Bo przy ZCLV dużo się traci na rozpędzaniu napędu. Poza tym trzeba dobrać firmware tak aby zaczynał od jak najwyższej prędkości. Najlepiej poczytać o tym na CDfreaks.Więc tak (wyniki z Nero CD Speed): ten Liteon nagrywa w P-CAV, speed-average=31,38x, start=18,81x, max=39,97, nośnik Platinum multispeed o pojemności 79:59.74. Zapomniałem wcześniej o jednej ważnej rzeczy - mianowicie ta nagrywarka posiada funkcję Smart Burn którą można wyłączyć (np. w Nero) i wtedy płyta jest wypalana na full speed, ale może się to skończyć tym że nie da się jej odczytać :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Co Ci powiem to Ci powiem ale przerób sobie ją na 48 :-). Bo tak to więcej nie wyciśniesz ;-(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Co Ci powiem to Ci powiem ale przerób sobie ją na 48 :-). Bo tak to więcej nie wyciśniesz ;-(.Spoko :D mnie aż tak się nie spieszy, ważne że chodzi pewnie i z tanimi płytkami. No i dobra jest do celów tzw. edukacyjnych.... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Wlasnie pale plytkii dokladnie 698mb na lg(taki tani syf) pali mi ok 3.5 minuty.....i tak jest zawsze na kazdym nosniku.......(pale z predkoscia 24 bo plytki takie sa......)Osobiscie nie spotkalem sie z plytkami ktoore mozna wypalic na 40x (max to byl 32x)...Moze gdzies sa ja takich nie uzywalem...... Kraków kiepsko zaopatrzony jest. Ja mam do delfina (wrocław) ze 2,2 rzutu beretem (oficjalny rekord to 90 metrów - antenką do góry) i tam są: TDK - 48 Verbatim - 40 Platinum - 40 Princo Budget - 48 Xidex - 48 (i maaasa innych) o qrde ....to chyba w tyle jestem i wciaz pale na 32 lub 24 .......cholera jak sie nie ma w glowie to sie nigdzie nie ma:) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 bez skojarzen panowie:) 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...