Skocz do zawartości
nuta

Artic Cooling Fan Pro Lub Ys Tech

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do wymiany coolera w mojej obudowie. Upatrzyłem sobie takie modele:

Artic Cooloing FAN Pro TC, Artic Cooloing FAN Pro 3 TC (oba z termiczną regulacją obrotów), Artic Cooloing FAN Pro 3 oraz YS TEch 80x80x25 Ultra Silent. Czy ktoś ma je w swoim kompie, co może na ich temat powiedzieć? Gdzie jest umiejcowiony czujnik temp., czy na korpusie wentyla, czy może na wystającym przewodzie :unsure: (osobiście wolałbym to drugie rozwiązanie). Jak jest z ich głośnością? Na mcs reklamują, że te Artic Cooling posiadają ceramiczne łożyska i wytrzymują 163000 h pracy :rolleyes: . Czy jest to w ogóle możliwe, oczywiście przy wączonym kompie po kilka godzin dziennie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to tak zwane sprzedawanie kitu- 163 000h pracy:) Cos jak CPC:)

Wentyle sa owszem ciche ale niestety praktycznie nie wieja, wiec do obudowy bardzo slabo sie nadaja.

W moim przypadku 3 szt ktore mialem po kilku miesiacach pracy zaczely wyraznie halasowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musiales trafic na jakies trefne egzemplarze, bo ja u siebie mam takich 6 w budzie i nie mam zadnych problemow, ani z temp, ani halasem, mowie tutaj o Arctic Cooling FAN Pro TC. :wink:

Co do tych wentyli Arctic Cooling FAN Pro 3 TC - to mam tez takie dwa, tylko bez TC i moge powiedziec tyle, jak lubisz sluchac pracujacego w polu traktora to kupuje smialo te wentyle - NIE POLECAM

Edytowane przez Recall1982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciche to sa tak do 1500RPM pozniej troche słychac

Przynajmniej takie mam ...

I nie sa za wydajne

Tzn musisz miec z 40*C zeby cos dobrze wiały

Bo tak to lekki podmuch

Lepiej kup dwie 120x120 i jedna 80x80 niz trzy małe, głosne i niezbyt wydajne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi