Skocz do zawartości
Suchy101

Jak Tunelować Porty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !

Mam mały problemik, otóż jestem podłączony do beznadziejnego dostawcy z brakiem możliwości jego zmiany ale to mało istotne. Dostawca ten praktycznie poblokował transfery P2P poświęcając wszystkie zasoby na WWW ( port 8080 ). Z tego też powodu nie mam mozliwości ani przesłania czegoś przez GG, ani również sciągania "stuffu" przez takie ustrojstwa jak DC++ czy torrent ( odcięte to zupełnie nie jest ale transfer rzędu 0.3 kb/s strasznie rwany to żaden transfer ), tym bardziej że przez www i np. grupy dyskusyjne ( na szczęście jeszcze nie zablokowane ) tranfery rzędu 100 - 120 kb /s to standard.

Dotarły do mnie słuchy że można to troche obejść własnie poprzez tunelowanie portów odpowiednim programem.

Chciałbym prosić o wskazówki jak i czym można to wykonać

Serdecznie dzięki z góry

Pozdrawiam ciepło.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kb/s czy kB/s

Obydwie te jednostki są to jednostki określające szybkość łącza, lecz róznia sie tym, że Kb/s - to kilobity na sekundę natomiast

KB/s - to kilobajty na sekune

Powyższe jednostki różnią się wielkością litery B (B )

Duże B to są bajty a małe b to bity Różnica pomiedzy tymi literami jest taka, że 1 bajt (duże B ) to jest 8 bitów (małe b ) Szybkości łącz są podawane w Kb/s (Kbps) (kilobitach na sekunde) aby obliczyc swój transfer w KB/s (kilobajtach na sekunde) wystrczy ilosc kilobitów podzielić przez 8 i otrzymasz transfer w kilobajtach.

Przykład (neostrada):

512 Kb/s (Kbps) podzielne przez 8 daje nam: 64 KB/s

Zauważcie, że zmieniła sie literka b z małej na dużą. Wiekszość programów do sciągania podają prędkośc w KB/s. Między Kb/s a Kbps nie ma żadnej różnicy. Znaczą dokładnie to samo. Tylko, że zamiast / (slash) jest literka p (per)

Mozesz prosic o przekierowanie portów :D

Ale to pewnie moze kosztowac

a szukałes??

http://www.cyber.com.pl/archiwum/12/11.shtml

A tu masz wszystko na misce http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...?showtopic=3535 oczywiscie podane

:lol:

Edytowane przez zeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi