FenX Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Witam.Jestem nowy na forum ,i zapewne wszyscy odrazu wejdą na mnie z szukajka nie gryzie :)[dobrze o tym wiem :P] Mam p4 northwood 533 2,8ghz[133x21],płyte Gigabyte GA8IPE1000[chyba jakoś tak :P].Ram Kingston 512 400mhz cl3 i nieszczęsny zasilacz Deer 350w...Procka stabilnie kręcę na 3 - 3,1 ghz ,na 3.2 są czasem zwiechy.... Jakie bezpieczne jest maxymalne napięcie dla takiego proca ? Czy zmiana zasilki z tego czegoś na Chiefa 360w może polepszyć moje wyniki oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Zmiana zasilacza na lepszy napewno Ci w podkrecaniu napewno pomoże... Masz mniejsze ryzyko spalenia lepszego zasilacza a co za tym idzie innych czesci kompa. Pozatym komp bedzie działa stabilniej (nie bedzie resetów i inny problemow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Na takiego Chiefa to nie za duzo sie polepszy Jak juz masz brac to cos kolo 400W O zasiłkach juz jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FenX Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 no nie wiem :/.w moim kompie jest tylko : Nagrywarka lg 8x4x32x , dysk Fujistu 20gb 7200obr. ,plyta , ram , procesor i karta GeCube r9550xt i tego nie pociągnie chief 360w :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) zasilacz spokojnie ci starczy , nie przesadzajcie bo taki chief spokojnie pociagnie procka 3,5 ghz i niekiepska karte z O/C nie przeginaj zbytnio z napieciem, raczej 1,7V to bezp max Edytowane 10 Marca 2005 przez Dev-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin2801 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ja mam chiefteca 360w i sprawuje sie dobrze a sprzet tak jak widac na dole :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 ja by, polecal 420w mam taka i polecam zasila to sprzęt z opisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FenX Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Nie cem tworzyć nowego tematu ,więc piszę tutaj.Dzisiaj postanowiłem wejść do biosa i polookać sobie :P.Powciskałem wszystkie klawisze[m.in. crtl i f1] i w biosie pokazało się cuś o ramie :P.Są tam rozne cyferki i zapewne są to tak zwane Timingi :P.Mój ram to 1x Kingston: model KVR400X64C3A/512 Manufacturer: Kingston Speed: DDR400(PC3200) Type: 184 Pin DDR SDRAM Error Checking: Non-ECC Registered/Unbuffered: Unbuffered Cas Latency: 3-3-3 Support Voltage: 2.6V Bandwidth: 3.2GB/s Organization: 64M x 64 -Bit Może mi ktoś wytłumaczyć jak chłop krowie na granicy co daje optymalizacja timingów ,i jakie timingi będą odpowiednie dla mojego sprzętu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Mam taki sam ram i taimingow lepiej nie zmieniaj bo pamiec ciut przyspiesza ale moze ci sie komp wieszac czasami. moze jak sie podniesie napiecie +0,1 V to cos pomoze narazie jestem w fazie prob pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...