kaktusr Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 A wiec tak sprzecik mam taki jak w podpisie dysk seagate barracuda 7 2mb cashu podpiety na odzielnym kablu na master dziala sam. I wydaje mi sie ze problem ktory mnie dreczy tkwi w nim otorz tak wszystkie gry w ktore ostatatio gralem nie maja plynnosci tzn moze i maja ale podczas grania np hl2 doom3 nfs2 far cry full spectrum worrior xpand rally itp itd komp dziwinie muli czyli np najbardziej mozna zauwazyc to w hl2 podczas grania komp dziwnie przymula od hdka czyli nastepuja wciny mimo ze hl2 jest ustawiony na medium przy 800x600 wiem ze mozecie tu powiedziec ze to za malo ramu mam i takie tam ale otorz NIE! bo u qumpla na prawie identycznych podzespolach jedyne co byli inne to procek barton 2.5 i dysk maxtora 160gb hl2 i doom3 oraz inne giery chodzily ok dodam ze byla w tym kompie qumpla moja grafa wiec ja wykluczam. Boje sie ze to moze plyta albo juz ten dysk sam nie wiem tym bardziej ze dysk podczas pracy potrafi strasznie glosno chodzic co kiedys mu sie nie zdazalo np (przenoszenie 700mb na druga partycje) to normlanie staty wd 2gb ktorego slychac w drugim pokoju. Dodam jeszcze ze to drugi taki moj dysk bo wczesniejszy sie wlasnie w podobny sposob rozwalil tylko ze nie odpalal za 1szym razem i wymienili na nowy problem tylko tkwi ze stracilem juz na tego gwarancje :( poradzcie cos co kolwiek co moge sprawdzic (nie wiem moze format calego hdeka by pomogł?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) Format to ostatnia aleternatywa jaka moze byc. Na pocztake proponuje ci wykonac kilka rutynowych zadan: -ad aware i do tego jakis antywirus zapobiegawczo na trojany i inne swinstwa -przede wszystkim najnowsze laty do systemu itp... -stery via 4in1 koniecznie zainstalowac -proponuje tez sprawdzic czy tryb Ultra DMA dla dysku jest wlaczony -jesli dlugo juz jedziesz na 1dnym systemie to przydala by sie tez defregmentacja -wszystkie programy zbedne dzialajace w trayu najlepiej usunac lub wylaczyc -sprawdzic procesy czy nie ma nic podejrzanego -przydalbo by sie tez sprawdzic czy twardziel nie ma badów np. hddregeneratorem Na pocztake tyle a jak to nie pomoze to bedziemy myslec Edytowane 9 Marca 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...