00Piotrek00 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Mam zamiar budowac siec, z pewnych wzgledow musi to byc siec wifi, jaki wplyw na zdrowie ma promieniowanie powstajace w takich sieciach. Jakie moce maja anteny. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Jeszcze jedno chce polaczyc w taka sic domy w odleglosci ok 70 metrow, troche scian w kazdym bedzie przeszkadzac, jakie to bedzie mialo wplyw i czy jest sens bawic sie w wifi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) Mam zamiar budowac siec, z pewnych wzgledow musi to byc siec wifi, jaki wplyw na zdrowie ma promieniowanie powstajace w takich sieciach. Jakie moce maja anteny. Dzieki 1319595[/snapback] 100mW, w sumie niewiele, komórki daja wiecej czadu. (zrodlo: http://www.urtip.gov.pl/urtip/redir.jsp?pl...ry_stats&id=181 ) te 70 m + sciany moze nie dzialac. zalezy jakie sciany masz i jakei anteny zamontujesz. Edytowane 9 Marca 2005 przez pshem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 jak masz 70m to pomyśl o kablu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 nie bardzo moge kabel polozyc, a co z tym promieniowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 nie bardzo moge kabel polozyc, a co z tym promieniowaniem 1320227[/snapback] juz ci napisalem 100mW. komórki daja w 900mhz ok 1W. sam wnioski wyciagnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Dzieki pshem jakims cudem nie zauwazylem ze odpowiedziales, poprzednim razem widzialem tylko odpowiedz morion. nie wiem dlaczego :) przed momentem dalbym sobie reke uciac, ze po prostu nie bylo Twojej odpowiedzi :) zaraz zobacze ten link, a jest jakas roznica miedzy promieniowaniem 0.9GHz a 2,4GHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 widze, ze te 100mW to dla odleglosci wiekszej niz 10m, jak to jest w poblizu nadajnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 a komórki używasz z odległosci 10m czy mniejszej.... kolega ci napisał że komórka wypromieniowuje 1W a AP około 100mW czyli 10 razy mniej, a do tego nie przykładasz sobie tego do głowy.... A słyszałeś zeby był jakiś raport odnosnie szkodliwości komórek?... o kuchniach mikrofalowych nie wspomne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Trapią mnie podobne rozterki jak kolegę , który załozył temat.Różnica między komórką a WiFi jest taka ,że przez telefon rozmawiasz kilka góra kilkanaście minut dziennie a w zasięgu WiFi jesteś cały czas (jeżeli masz ją np: w domu). Czy zamiast gdybania ma ktoś dostęp do wyników analiz naukowych albo linki do testów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzi66 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Ja tez bym sie dołonczył to tego tematu. Mam na dachu antene AP 2.4ghz i tez nurtuje mnie te pytanie?? Moze jednak tos ma wyniki badan nauwokowych?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 sam sobie sprawdz kup w wentkarskim paczke robali (bialych) wzuc po 10 do 2 sloikow z dziurkami do tego kawalek miesa zeby mialy co jesc. jedne ustaw np w piwnicy, a drugie kolo anteny (jak masz paraboliczna to ustaw przy wewnetrznej stronie czaszy). poczekaj az z robali wykluja sie muchy i porownaj ile sie wyklulo i ich rozmiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...