ady1990 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 WITAM wszystkich !!!!! Kupiłem niedawno Sapphire ATI Radeon 9550 128MB 128b TV&DVI i na kartonie napisane jest że obsługuje ona agp 4x oraz 8x ( ja posiadam 4x na intel D845GBV ) przed zamontowaniem kolega powiedział mi że niektóre gry będą mi się wieszały bo nie mam agp 8x . No i żeczywiście gdy zainstalowałem ją (wgrałem sterowniki z płyty jaka była dołączona do karty), Wolfenstein Enemy Territory po załadowniu się mapy WIESZA SIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PROSZE O POMOC W TEJ SPRAWIE i wyjaśnienie dlaczego kiedy pisze że na pudełku karty że obsługuje ona agp 4x komputer sie wiesza ( na poprzedniej karcie tego nie było - zintegrowana z płytą ) Co moge zrobić żeby wszystko poprawnie działało ???????????????? :mur: :mur: :unsure: :cry: :-| :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Jest juz topic o r9550, ale ci odpowiem: Kolega gadał co bzdury, karta jest w 100% kompatybilna z agpx4 i x8 wiec nic nie ma sie prawa wieszać, oczywiscie zintegrowaną grafe wyłączyłeś w biosie? jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ady1990 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Gdy wkłada sie karte to zintegrowana sama sie wyłancza ( tak mi powiedzaił jeden facet ) nie wszędzie ale u mnie chyba działa !! a zasilacz to sense - mini esp - 300ATX sp4 115V/230V 63Mz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 wylacz karte w biosie mimo wsztstko i przeinstaluj sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ady1990 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Może ma ktoś jakiś jeszcze inny pomysł ???? :unsure: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ady1990 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Może ma za mało napięcia albo co ???? Jak ktoś coś wie to prosze o opinie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 wgrałem sterowniki z płyty jaka była dołączona do karty 1320849[/snapback] Nie wgrywaj sterów z płytki tylko ściągnij nowsze. Jak to nic nie da to zrób reinstala gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ady1990 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 grze nic nie jest sprawdzałem na tej starej karcie ale dzięki za opinie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Trzeba dokładnie odinstalować stare stery przed wrzuceniem nowych. A te z orginalnej płytki wbrew pozorom często działają. A, wyłącz jeszcze fast writes w biosie, jak masz taką opcję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derek-91 Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Zainstaluj jakieś dobre sterowniki polecam DNA albo omegi :) aha topic o r. 9550 już jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...