mastema Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Witam!!! Od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem wymiany zasilacza-obecnie mam coś,co dostałem razem z obudową Modecona czyli Feel350W z PFC, nie powiem ze jest zły ale nie jest tez dobry:> zwarzywszy,że chce kupić wydajniejszą kartę graficzna(czas wymienić starego GF4MX :) -ma dojść również dysk-więc obawiam się,że nie wystarczy-na początku me oczy kierowały się w stronę Tagana 420-ale po przeczytaniu,że "są ciepłe" zrezygnowałem,na rzecz w/w zasilacza, moje pytanie dotyczy tego co wyczytałem na jednej ze stron: „Nie polecam do płyt zasilających procesor z lini +5V" ale dlaczego pytam i skąd mam wiedzieć,która płyta to robi:> Jeżeli ktoś wie niech odpowie, proszę tez o wypowiedz posiadaczy Neoteca-czy zadowoleni są, "taganowcy"tez wskazani,może któryś mnie przekona,że jednak czarny lepszy i ze tak nie grzeje strasznie. Mój zestaw to Athlon XP-M 11*200 1.55V,AbitNF7-ver 2.0.Combo LiteOn,WDC600JB,2*256MB, wspomniana obudowa to Step7 czyli cos niedużego z dwoma wiatrakami:) A przyszłościowa grafa-to GF 6600GT jak będzie pieniądz to możliwe 6800 tudziesz jakiś X800Pro:) dziękować za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 zasilałem tym neotekiem a7v880 z 5v i było okej, teraz mam nf7 i jest jeszcze bardziej okej ;] obydwa konfigi z 9800 który trochę je.. zasilacz się u mnie nie grzeje ale i nie jest zupełnie cichy,,, pomyśl o toppowerach nowszych,,, jest info na forum o nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Odkopuję stary temat, bo po co zakładać nowy. :wink: Czy ktoś z was próbował wyciszyć V4202, bo mnie już doprowadza do szewskiej pasji odgłos coolera 120mm. :mur: Tylko jego wycie słyszę. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 „Nie polecam do płyt zasilających procesor z lini +5V" ale dlaczego pytam i skąd mam wiedzieć,która płyta to robi:> Tu chodzi o chipset :] Wszystkie nforce-y zasilają procka z +12V, VIA kt400 (i chyba też kt400A) zasilają z +5V. Nie wiem jak to jest z nowszymi VIA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Nieprawda, są płyty na via kt 333, 400, 400a również zasilane z +12v. Wszystko zależy tylko od inwencji projektanta a nie od chipsetu. Zastanów się zanim chlapniesz bzdurę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 benito to podaj przyklad plyty KT133/A, KT333, Kt400/A, KT600 nawet dopiero niektore firmy wprowadzily to wraz z KT880 i tworzaca sie nowa linia pradozernych sempow itd. jak i juz watowych przyczyn podczas OC bartonow/mobile >> no chyba ze sa jakies rodzynki ale nic mi o tym niewiadomo D:: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Pod KT 333 i KT 400 zasilane 12v wychodziły płyty firmy shuttle, miałem modele AK 35 i AK 37 specjalnie oprócz złącza 4-pin ATX12V miała jeszcze wtyk do zasilania z molexa i vcore w biosie do 2,4v :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Tu chodzi o chipset :] Wszystkie nforce-y zasilają procka z +12V, VIA kt400 (i chyba też kt400A) zasilają z +5V. Nie wiem jak to jest z nowszymi VIA.Hehe a to dobre, a gdzie podział się chociażby Epox 8rda+ na nfroce2, który procka zasila z +5V? Bzdury piszecie Panie Bo$s ... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 shuttle nieznam kompletnie, jakies rodzynki jak widac powstaly wyprzedzajace epoke ,dziwnawe tylko ze rekordy OC nigdy na nich niepowstaly, widocznie przerost formy nad trescia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Widać, że o kompach masz jeszcze małe pojęcie. Poczytaj nieco zanim dalej bedziesz się kompromitować. Dobrze radzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Tu chodzi o chipset :] Wszystkie nforce-y zasilają procka z +12V, VIA kt400 (i chyba też kt400A) zasilają z +5V. Nie wiem jak to jest z nowszymi VIA. Nie, mialem Solteka na KT400A i miala gniazdko ATX 4-pin, dobrze pamietam, bo musialem kupic nwoy zasilacz, stary co zasilal KT266 nie mial jej. Nieprawda, są płyty na via kt 333, 400, 400a również zasilane z +12v. Wszystko zależy tylko od inwencji projektanta a nie od chipsetu. Wlasnie, np. ten Soltek. benito to podaj przyklad plyty KT133/A, KT333, Kt400/A, KT600 nawet dopiero niektore firmy wprowadzily to wraz z KT880 i tworzaca sie nowa linia pradozernych sempow itd. jak i juz watowych przyczyn podczas OC bartonow/mobile >> Jak wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Benito heheh no comment >> gieniusz sie znalazl - zenada zreszta niebede sie z toba klucic ;nawet w swoim fachu jak widac w zasilaczach/elektronika masz braki karygodne ,a krytykujesz innych ?? ja sie zajmuje budowa biosow, ustawianiem/modowaniem ich wiec nie mnie oceniac budowe napiec dla plyt podaje tylko to co widzialem wsrod grubo ponad 25 modeli plyt na socketA ponizej KT880 i jak widac zdazaja sie wybryki z 4pin-ATX12V ktore mozna policzyc na palcach jednej dloni no nie - widac ogromna wiekszosc plyt VIA to tylko +(3,3&5V) cpu i taka jest prawda reszta to "wybryki natury" d::: zreszta to juz przeszlosc minelo socketA The END >> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) XiAo 20- najpierw się kłócisz że nie ma płyt zasilających 12 proca na via(266-400) i chcesz aby Ci podać przykłady, a jak podano to stwierdzasz że to rodzynki, nieważne i ża jest koniec Soc A. Kto tu jest żałosny? Prawda jest taka że Bo$s bzdury plótł, Benito go poprawił, nie dodał tylko że na Nforce2 wiele płyt zasilało proca z linii 5V- np wszystkie asusy- to też wg ciebie rodzynki ? Nie muszę się zgadzać z Benito w kwestii tonu wypowiedzi, ale ma całkowitą rację a Ty nie, więc przestań się pienić i puszczać nosem bąbelki- zamiast obrażać innych przyznaj się do błędu lub broń swojego zdania w sposób kulturalny. Twój ostani post jest idealnym przykładem na to, za co powinno się parę punkcików dostać. Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Gerlath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...