Gość Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Otóż wczoraj trzy godziny (3h) męczyłem się ze swoim procem. Kupiłem specjalny lakier elektroprzewodzący, dziurki wypełniłem silikonem, i kazdy mostek z osobna polonczylem lekierem. I ku mojemu zaskoczeniu... mnożniki od 5,5-10 komp sie nie uruchamia, od 10,5-14 komp sie uruchamia, ale CAŁY CZAS Z MNOŻNIKIEM 11!!!!!!!!!!!! Jak to jest mozliwe??? Wiem, ze sa rzeczy, ktore sie fizjologom nie snily, ale to to juz jest ewenement!!! Proc, nawet jak dam domyslny mnoznik to i tak sie uruchamia z 11, ale czemu??? Skoro XP1600+ ma domyslnie 10,5!!!! Fakt, ze w dziurki L3 i 9 dostalo sie troche lekiru, ale wszystko wyczyscilem zmywaczem do paznokci!!! Wina za to moze ponosi to, ze mostki laczylem po 5-6 minut kazdy, a w instrukcji jest napisane, ze lakier utwardza sie po 30minutach :lol: . Tak wiec prosba do was jak to mozliwe, ze mam domyslnie mnoznik 11!!!??? Z góry dzieki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Sprawdz czy nie ukruszyles proca !!. Nic innego nie przychodzi mi do glowy .Moze jeszcze cos nie tak byc z plyta , ale watpie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Sprawdz czy nie ukruszyles proca !!. Nic innego nie przychodzi mi do glowy .Moze jeszcze cos nie tak byc z plyta , ale watpie . A wiec proc nie jest ukruszony. Wyjolem go i starlem lakier i teraz jest defoultowo 10,5, ale kurde znowu mam zablokowane mnozniki :?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Sprawdz czy nie ukruszyles proca !!. Nic innego nie przychodzi mi do glowy .Moze jeszcze cos nie tak byc z plyta , ale watpie . A wiec proc nie jest ukruszony. Wyjolem go i starlem lakier i teraz jest defoultowo 10,5, ale kurde znowu mam zablokowane mnozniki :?. Hmmm mogles go sprawdzic u kumpla , tyle roboty poszlo na darmo :) . Moze cos ten Abit kiszke strzela ?? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Sprawdz czy nie ukruszyles proca !!. Nic innego nie przychodzi mi do glowy .Moze jeszcze cos nie tak byc z plyta , ale watpie . A wiec proc nie jest ukruszony. Wyjolem go i starlem lakier i teraz jest defoultowo 10,5, ale kurde znowu mam zablokowane mnozniki :?. Hmmm mogles go sprawdzic u kumpla , tyle roboty poszlo na darmo :) . Moze cos ten Abit kiszke strzela ?? . MoBo zostaw w spokoju, to wina "odblokowywacza" :D Poprostu nie zawsze udaje sie to za pierwszym razem. Cos niedokladnie zrobil i dlatego sie tak kaszani. Trzeba proobowac do skutku :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Sprawdz czy nie ukruszyles proca !!. Nic innego nie przychodzi mi do glowy .Moze jeszcze cos nie tak byc z plyta , ale watpie . A wiec proc nie jest ukruszony. Wyjolem go i starlem lakier i teraz jest defoultowo 10,5, ale kurde znowu mam zablokowane mnozniki :?. Hmmm mogles go sprawdzic u kumpla , tyle roboty poszlo na darmo :) . Moze cos ten Abit kiszke strzela ?? . MoBo zostaw w spokoju, to wina "odblokowywacza" :D Poprostu nie zawsze udaje sie to za pierwszym razem. Cos niedokladnie zrobil i dlatego sie tak kaszani. Trzeba proobowac do skutku :mrgreen: Daj spokoj juz mnie denerwuje to odbokowywanie :? teraz skonczylem drugi raz i co sie okazalo... defoult mam athlona 667MHz czyli mnoznik 5 i jeszcze udalo mi sie znalezc 11 reszta nie dziala :? . Kurde czy Amd nie mogl wymyslic prostrzego sposobu na odblokowanie tego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 no to postęp :) teraz masz już dwa mnożniki za 14 razem będziesz miał wszystkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 wlasnie takie dziwne bajery odstraszaja mnie od odblokowywania mojego athlona :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek^^ Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Sorki że ja tak OT, ale przeczytałem parę topików o odblokowywaniu, i się tej rzeczy nie dowiedzialem, mianowicie czy można spalić procka jesli ktorys z klejow/silikonow dostanie sie w "tunelik" zamiast "dziurki" ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Tez mam ten problem jak odblokuje to rusza domyslnie na mnozniku 11. Ponizej nic a max to 12.5. Gdzies juz bylo napisane ze te antki nie rusza na mnozniku wiekszym niz 12.5 zwiazane jest to z jakas tablica czy czyms takim :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Sprawdz czy nie ukruszyles proca !!. Nic innego nie przychodzi mi do glowy .Moze jeszcze cos nie tak byc z plyta , ale watpie . A wiec proc nie jest ukruszony. Wyjolem go i starlem lakier i teraz jest defoultowo 10,5, ale kurde znowu mam zablokowane mnozniki :?. Hmmm mogles go sprawdzic u kumpla , tyle roboty poszlo na darmo :) . Moze cos ten Abit kiszke strzela ?? . MoBo zostaw w spokoju, to wina "odblokowywacza" :D Poprostu nie zawsze udaje sie to za pierwszym razem. Cos niedokladnie zrobil i dlatego sie tak kaszani. Trzeba proobowac do skutku :mrgreen: Daj spokoj juz mnie denerwuje to odbokowywanie :? teraz skonczylem drugi raz i co sie okazalo... defoult mam athlona 667MHz czyli mnoznik 5 i jeszcze udalo mi sie znalezc 11 reszta nie dziala :? . Kurde czy Amd nie mogl wymyslic prostrzego sposobu na odblokowanie tego?? PIT_er zastosuj poprostu moj sposob odblokowywania :) troszke prostszy i mniej pracochlonny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Sprawdz czy nie ukruszyles proca !!. Nic innego nie przychodzi mi do glowy .Moze jeszcze cos nie tak byc z plyta , ale watpie . A wiec proc nie jest ukruszony. Wyjolem go i starlem lakier i teraz jest defoultowo 10,5, ale kurde znowu mam zablokowane mnozniki :?. Hmmm mogles go sprawdzic u kumpla , tyle roboty poszlo na darmo :) . Moze cos ten Abit kiszke strzela ?? . MoBo zostaw w spokoju, to wina "odblokowywacza" :D Poprostu nie zawsze udaje sie to za pierwszym razem. Cos niedokladnie zrobil i dlatego sie tak kaszani. Trzeba proobowac do skutku :mrgreen: Daj spokoj juz mnie denerwuje to odbokowywanie :? teraz skonczylem drugi raz i co sie okazalo... defoult mam athlona 667MHz czyli mnoznik 5 i jeszcze udalo mi sie znalezc 11 reszta nie dziala :? . Kurde czy Amd nie mogl wymyslic prostrzego sposobu na odblokowanie tego?? PIT_er zastosuj poprostu moj sposob odblokowywania :) troszke prostszy i mniej pracochlonny :) Yyy tzn jaki???? :) :?: :idea: :oops: Mowie ci reed jakie to wkurzajace siedzisz 3 godziny przed procem, i ci nie wychodzi jedyne o czym myslisz to kopnac w kompa a proca pociac nozyczkami :D . Przy drugim razie juz tylko spedzilem 30minut(doszedlem do wprawy :D ) Niedlugo jak bede zawody na czas odblokowania Athlona to zajme 1-sze miejce :). Zastanawiam sie czy tych dziurek jutro nie wypelnie klejem zamiast silikonem, chyba w tym jest caly szkopul. Do kieneme: Hm to calkiem mozliwe ze wiecej jak 12,5 sie nie wyciagnie jak ogladalem filmik THG to tam goscio jak odblokowal(Athlona XP 1900+) wlas do biosu(EpoX KHA+) i ustawil 13x komp wystartowal z 12,5 :roll: 8O :o . Zreszta ja wiecej niz 12 nie chce :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Mnie sie tez tylko polowicznie udalo, musze odblokowywac od nowa, juz w ogole nie chce wstawac teraz na odblokowanych mnoznikach, kiszka, bede probowal do skutku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...