jammarta Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Prosze o pomoc w znalezieniu programiku do obsługi tunera kworld 883, i sterowników do niego. Szukam szukam i nic.... litości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoltZ Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Ja do obsługi tego tunera używam DScaler 4.1.12 i wg mnie jakośc jest znacznie lepsza niż na orginalnym oprogramowaniu. A orginalne sterowniki są np. tutaj: http://www.pronox.pl/download.php?dir=/ste...i/kworld_ltv883 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jammarta Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Dzieki za odpowiedz. Ja własnie po dluzszych poszukiwaniach znalazlam dscanera ale nie moge zlapac glosu. Podaj mi moze jakie masz ustawiena w wyszukiwaniu kanałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoltZ Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 W menu CX Card>Setup hardware... ,ze względu na brak naszej karty na liśćie, jako Card wybieram Prolink PlayTV HD, natomiast jako Tuner - Philips (PAL D/K) i na tych ustawieniach karta dziła najlepiej. Format kanałów ustawione na PAL-D (menu Channel>Setup). Żeby był głos muszę jeszcze w menu CX Card>Audio channel zaznaczyć Automatic Stereo Adjustment lub Mono (przy wybraniu Stereo mam wielki szum), oraz CX Card>Audio standard zaznaczyć Auto (lub A2). Takie ustawienia są akurat dobre dla mojej kablówki, ale u ciebie może być inaczej, trzeba popróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jammarta Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 No jestem wdzieczna do grobowej deski :) Wszystko dziala, i szybciutko i sprawnie. Faktycznie chodzilo o ustawienia i glos jest. Tylko tak dziwnie jak sie wylacza tv to glos zostaje :) Ale to juz przezyje. Dzieki wielkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoltZ Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Mam podobny problem z głosem ale w programie Radiator (prog. do słuchania radia FM przy pomocy tunera TV/FM), wyłączam program a głos zostaje. W DScaler wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...