Skocz do zawartości
mihalo

Utrata Danych, Pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

Więc zaczeło się od tego, że padł mój ibm na którym miałem system, padła tylko partycja C: (szczęście w nieszczęściu) i nie dało sie ani uruchomić ani zainstalować na nowo systemu.

Miałem jeszcze Maxtora prawie nówkę, ale chcą zainstalowac system Win XP Pro bez SP, wyskakiwał błąd, że dana partycja nie jest odpowiednią partycją Windows XP (nie wiem oco chodziło, bo nawet po utworzeniu na czystym obszarze ten błąd sie pojawiał), zmieniałem zworki (aha, bo zauważyłem, że wykrywa tylko 131GB a nie 160) aż zmieniłem na ograniczenie wielkości, wtedy system chciał się zainstalować ale ja nie chciałem miec 32GB, więc spowrotem przerzuciłem zworke na master i tutaj pojawił się zonk: jest tylko jedna niesformatowana partycja 32GB i 90GB obszaru niepodzielonego sic! straciłem te dane przez głupią zworkę, czy da sie je jakoś przywrócić nie bawiąc się w recovery.

A nawet jeśli musiałbym odzyskac Easy Recovery Professionalem to czy:

- powinienem utworzyć partycje o poprzednich rozmiarach i próbowac odzyskac na każdej osobno dane

- czy ten program odzyskuje dawne ułożenie partycji

- czy on w ogóle odzyska takie dane

Jezu ja nie wiem co mam robić, połowa moich ważnych danych przepadła :cry: :cry: :cry:

narazie jade na trzecim dysku.

pomóżcie!

i jeszcze jedno czy aby zainstalować dysk większy niż 131GB to trzeba mieć już spreparowaną instalkę Win XP z SP1 albo SP2?

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi