strus Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Witam Mala prosba do doswiadczonych chlodzicieli :wink: chce przyciszyc kompa, najbardziej wyje witrak na procku (stary athlon 1800) krecacy sie teraz ponad 5000rpm, chcialem zastapic go ARCTIC COOLING FAN 3TC czy ten wiatrak da rade go schlodzic, jak z jego glosnoscia? dodam ze docelowo ma byc jeszcze 120mm wdmuciach!acy w przodzie obudowy(wolniutkie obroty) i cos wyciagajacego w tyle, a moze powinienem pomyslec o czyms takim http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=761 co zachowaloby przeplyw powietrza zgodny z wiatrakami w obudowie, da sie to chyba zapiac na socketA ?? glownym celem jest dla mnie osiagniecie jak najwiekszej ciszy z gory dzieki za wszelkie sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mici Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Ja mam AC z termistorkiem na procku i słysze tylko twardy dysk W zasilce i budzie AC też z termistorkiem (tylko na procku wywierciłem w radiatorze otwór nad rdzeniem i wsadziłem tam termistor) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 a ja mam psa, kokerspaniela, ma 10 lat a macha po 20 dzieciaków w sezonie ;) i co to ma współnego z tematem ? :angry: a pytaniem w pytanie ;) a co to za wentyl co kręci się 5000rpm,, napisz dokładnie jakie masz chlodzenie to pomyslimy na co warto to wymienić, podaj temp idle/load Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avw Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Kup Artctic Cooling Cooper Lite. Jest cichy i niedrogi, i nic nie potrzeba przerabiać. Ma taki dziwaczny wiatrak podobny do AC3, który dodatkowo chwali sie długą żywotnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...