Gość tysszek Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 W biosie widzi mi normalnie a w winxp nie ma :( nie wiem czemu instalowalem juz chyba wszystkie wersje Ide i nic dalej to samo a mam plyte na nforce 2! wczesniej bylo tak ze albo nagrywarka albo dvd a teraz dziala tylko nagrywarka i nie wiem co moze byc skonczyly mi sie pomysly:(( moze ma ktos jakis pomysl? jak bym chcial wrocic do windowsowskeigo stera to co mam zrobic moze wtedy zadziala ??? bo reinstalacja win mi sie nie widzi:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokrzept Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 W biosie widzi mi normalnie a w winxp nie ma :( nie wiem czemu instalowalem juz chyba wszystkie wersje Ide i nic dalej to samo a mam plyte na nforce 2! wczesniej bylo tak ze albo nagrywarka albo dvd a teraz dziala tylko nagrywarka i nie wiem co moze byc skonczyly mi sie pomysly:(( moze ma ktos jakis pomysl? jak bym chcial wrocic do windowsowskeigo stera to co mam zrobic moze wtedy zadziala ??? bo reinstalacja win mi sie nie widzi:( 1324361[/snapback] Zapewne masz DVD starszej produkcji 4x albo 6x - jak mniemam sytuacja pojawila sie po zainstalowaniu UDrivers wraz z SW. Cala sytuacja to problem w kompatybilnosci starszych napedow dzialajacych w PIO 4 z nowymi driverami. Przywroc stare drivery w menedzerze urzadzen i powinno byc dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Czasem (jak w moim przypadku z CD-RW) wystarczy ustawić po prostu we właściwościach sterowników IDE SW poprzez menedżer urządzeń odpowiedni tryb (u mnie Multi-word DMA 2, dla innych modeli PIO) i wszystko będzie grało. Jeżeli sterowniki IDE SW poza tym dobrze się sprawują (jak u mnie, przyśpieszają wyraźnie HDD), to nie ma sensu wg mnie wracać do oryginałów MS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...