wiateq Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) chcialbym sie dowiedziec co daje wieksza wydajnosc, timingi ramu czy mhz na jakich pracuja potrzebna mi ta inforamcja bo newiem jak ustawic bios zeby bylo najwydajniej... moge podkrecic celerona mojego do 3.6ghz w trybie 1:1 i ramy chodza wtedy na 180mhz na timingach 2-2-2-5, albo podkrecic do 3.3ghz w trybie 4:5 i ramy chodza na 207mhz ale timingach 2.5-3-3-8 wedlug testow ktore przeprowadzilem ta pierwsza konfiguracja jest wydajniejsza (sporo lepszy odczyt,zapis i dostep pamieci, wiecej punktow w 3dmarku), a wiec czy tak zostawic ? czy napewno jest wydajniej ? i drugie pytanie, mam teraz 2x256 w dualu ramy, jak dokupie dwie identyczne kostki, czyli razem bede mial 4x256, to wszytskie cztery pojda nadal w dualu ? czy bede musial miec 2x512 ? jak jest wydajniej ??? Edytowane 13 Marca 2005 przez wiateq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 wedlug testow ktore przeprowadzilem ta pierwsza konfiguracja jest wydajniejsza (sporo lepszy odczyt,zapis i dostep pamieci, wiecej punktow w 3dmarku), a wiec czy tak zostawic ? czy napewno jest wydajniej ? heh to masz odpowiedź, wg mnie lepiej zostawic najnizsze timingi i do tego ustawic najwyzsza mozliwą częst. w synchro z fsb. ale jezeli pamiec i proc bardzo dobrze się kręcą to mozna sprobowac na cl 2.5. do benczmarku uzyj memory bencza w Sandra 2005. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiateq Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 heh to masz odpowiedź, wg mnie lepiej zostawic najnizsze timingi i do tego ustawic najwyzsza mozliwą częst. w synchro z fsb. ale jezeli pamiec i proc bardzo dobrze się kręcą to mozna sprobowac na cl 2.5. do benczmarku uzyj memory bencza w Sandra 2005. 1326118[/snapback] uzywam everesta do tego... jak bede mial chlodzonko lepsze na procesor to go pdokrece i ramy tez beda wyzej pracowac i procesor bedzie wyzej :] a co do drugiego pytania to jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...