outsider1 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Mam takie pytanie: Jak w RedHat 7.2 ustawić kodowanie utf8. Chodzi mi o to że podczas zczytywania z klawiatury znaku 'ą' na stworzonej przeze mnie stronce wyskakuje mi kod 177 czyli + z minusem u dołu. Może trzeba to gdziśw preglądarce ustawić. Uywałem Moilla 1.7.3. Z góry Dzieki a pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) taaaa, a moze napiszesz czy uzywasz kde, gnomka czy cos innego ?? troszke wiecej precyzji. jesli kde to sprobuj zainstalowac pakiet kde-i18n, zreszta co ja sie bede rozwodzil, o spolszczaniu na guuglach jest mnostffffffffffffffffoooooooooooooooo ! 1/. ok nie doczytalem postu: jaki naglowek dales o kodowaniu ? Edytowane 16 Marca 2005 przez dondexterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...