DudiTheMaster Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam! Internet mam dostarczany droga radiowa (w kompie karta Wireless Lan i antenka na dachu). Jakiego urzadzenia potrzebuje (router?) zeby podlaczyc do niego antene i z tego urzadzenia podzelic sygnal PRZEWODOWO na 2 kompy ? Pytalem juz kilku sprzedawcow routerow i sklepowych i nikt jednoznacznie nie byl w stanie mi odpowiedziec. Obecnie net mam dzielony w ten sposob ze moj komp dziala jako brama internetowa i jezeli chce miec net na drugim kompie (2 kompy sa podlaczone sieciowkami) to moj musi byc wlaczony. Nie jest to wygodne rozwiazanie i chcialbym to zmienic. Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 jeżeli masz jakiegos starego kompa to mozesz skonfigurowac router na linuxie mozesz tez kupic router (w sensie urzadzenie) ale nie znam sie na modelach z Wifi :( najlepiej to idz do jakiegos sensownego sprawdzonego sklepu i niech Ci doardza mozesz tez poczytac na necie komputornik.pl esc.pl gral.pl sklepow jest w piiiiiii wiec na 100% dasz rade cos znalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DudiTheMaster Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 a czy taka zabawka zalatwi sprawe ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44250702 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 ovislink wl-1120AP... ten sprzęt ma 2xRJ45, wszystko zależy od kogo masz to łącze i czy możesz je podzielić... plusem jest to że możesz w nim klonować mac lub wpisać mu mac adres który może autoryzować admin na serwerze obsługującym twoje łącze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...