Worms14 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam wszystkich. Od niedawna jestem szcześliwym posiadaczem pamięci G.SKILL, mam nadzieję że nie jedynym na tym forum. Płytę mam kiepską i podejżewam że to ona jest główną przyczyną słabych osiągów na tych kosciach. Producent podaje że pamięci powinny chodzić na 1T do 300MHz, u mnie na 1T jade tylko do 240, a max wyciągam 280MHz bez zadnych błędów w MemTest. Czy ktoś z was wie z jaką płytą te pamięci bedą bez problemu chodzić 1T na 300MHz, bo czekam na DFI pod 939 na AGP , ale chyba sie nie doczekam, zamierzam kupić EPOXA 9NDA3+ i nie wiem czy sie na tym nie przejadę. Czy może przyczyną być złe dobranie timingów przez płyte ASUSA, 1T tylko do 240 , a pózniej 2T, (CL-RCD-RP-RAS, to umie ustawic problem jest z pozostalymi: Trc, Trfc, Trrd, Twr, Twtr, Trtw)? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Mozliwe ze Asus dobiera za słabe timingi --->> ustaw timingi recznie i sprubuj zwiekszyc napiecie na pamieciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 miałem a8v na testy i działy sie cuda - 1t działało max 255 - wszystko powyżej musiało być 2t, poza tym przy 300 timingi dla twoich pamieci to 3-4-4-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 co do tego epoxa to zobacz sobie na forum jest topic o testach i tam znajdziesz testy tego epoxika :] co do OC to dziabneli na nim chyba 319HTT wiec calkiem sniado :] moim zdaniem DFI, Epox i MSI ostatnimi czasy ma najlepsze plyty pod AMD... abit nawet nf7 mi nie pasowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...