Skocz do zawartości
Gość

Help..pilnie...sztywny komp !!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wlasnie dzwonil do mnie kumpel. Złozyl sobie kompa, poinstalowal wsztko i odpalil 3DMarka...i komp po kilku sekundach sie wylaczyl i jest dead :(

Osobiscie podejrzewem zasilacz - obudowa Codegena 300W - bo komp nie reaguje na power - zupelna cisza. W kompie siedzi miedzy innymi Radek 9700 i XP1800+.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wlasnie dzwonil do mnie kumpel. Złozyl sobie kompa, poinstalowal wsztko i odpalil 3DMarka...i komp po kilku sekundach sie wylaczyl i jest dead :(

Osobiscie podejrzewem zasilacz - obudowa Codegena 300W - bo komp nie reaguje na power - zupelna cisza. W kompie siedzi miedzy innymi Radek 9700 i XP1800+.

Pozdrawiam

No przy tej karcie jest to całkiem możliwe!!! Do R9700 zalecany jest zasilacz co najmniej 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilka juz nowa - HuntKey 350 W ale problem jest teraz z prockiem.

XP1800+ Bios pokazuje temp 113 stopnie...wiatrak to CoolerMaster DP5-7H53F - procek posmarowany pastą. Napiecia w Biosie ustawione na Auto (powinno byc dla tego procka 1,75 tak?).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pozdrawiam

Kuzyn kupił SHIDO (400W-CD+Nagrywara+2 dyski+D1,2), po 3 dniach sieciowego UT spaliło się SHIT'O.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz w biosie ustawione vcore na auto i dalej pokazuje 1.85V

to te płyty Gigabyte po prostu niektóre tak mają zawyzają napięcie i raczej nic sie nie da z tym zrobic ten problem ostatnio juz był omawiany na forum.U jednych napiecie jest prawidłowe inni mają zawyżone

(moze to juz zacheta do overclockingu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...