Skocz do zawartości
kuwerty

Dziwne Polskie Znaki W Ie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ostatnio nastepujacy problem z korzystaniem z IE. Nie wiedziec czemu pewnego pieknego dnia chcac wpisac cos po polsku do wyszukiwarki ona pokazala mi dziwne znaki zamiast polskich zakretasow (w Windowsie oczywiscie wszystko jest ok). Np. jak chce wpisac "łódź" to pisze "Bódz" :blink: .

Szukalem juz wszedzie i nigdzie nie znalazlem czegos co by mi moglo pomoc. Krotko mowiac Jezyki w Opcjach Internetowych nic nie daja (mam ustawione polski), ani Kodowanie w menu Widok (mam teraz automat, ale zmiana na zadna z opcji nic nie dala). Co ciekawe ja widze wszystkie polskie znaczki poprawnie i problem pojawia sie tylko wtedy kiedy ja chce cos wpisac np. do wyszukiwarki. Co jeszcze dziwniejsze moge przekopiowac polski tekst i to dziala :huh: .

Poki co obszedlem delikatnie problem wrzucajac do paska skrot do Googli (sie znaczy okienko edycyjne), a tam o dziwo moge uzywac polskich znaczkow.

Niby juz przerzucam sie na Frajerfoksa ale czasem jeszcze korzystam z IE, wiec jesli ktos z Was spotkal sie z takim problemem prosze o porade.

Z powazaniem JA

Edytowane przez kuwerty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi