Skocz do zawartości
Hadrysek

Raid 0+1 Na Nforce2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

próbowałem wyszperać coś w archiwum jak i na nforcershq ale bez rezultatu. NV chwali się w takim ładnym pdf'ie że obsługuje RAID 0+1 ale nic więcej na ten temat nie mogę znaleźć. Ilustracja prezentuje normalnie 4 dyski natomiast jak wiadomo "my" mamy 2 złącza SATA (podpis). Czy w takim razie to tylko chwyt marketingowy lub może potrzeba dokupić dodatkowy kontroler lub jest to możliwe na 2 dyskach podzielonych jakby na 4 części (2 połowy strip, 2 połowy mirror stripa ale na krzyż tak żeby na jednym dysku były obie połówki - tak długo nad tym myślałem :wink: i właśnie wymyśliłem, że takie rozwiązanie miałoby chyba dokładnie taką samą wydajność jak RAID 1 ?? ).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej płycie którą masz w podpisie nie ma RAID od NVIDI tylko SiliconImage czy coś takiego. Nforce ma raid od wersji Nforce3 (tu nie jestem oewien bo NF4 ma 4 porty sata i raid 0+1) NF2 na pewno nie ma. A pozatym możesz poczytać o tej płycie która masz w wątku jej poświęconym. Przeczytaj 1 strone FAQ i będziesz wiedział nieco więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tej płycie którą masz w podpisie nie ma RAID od NVIDI tylko SiliconImage czy coś takiego. Nforce ma raid od wersji Nforce3 (tu nie jestem oewien bo NF4 ma 4 porty sata i raid 0+1) NF2 na pewno nie ma. A pozatym możesz poczytać o tej płycie która masz w wątku jej poświęconym. Przeczytaj 1 strone FAQ i będziesz wiedział nieco więcej.

1329520[/snapback]

No to fakt, kontroler jest Silicona... ale specyfikacja jakaś jest przecież. Niestety tak jak piszesz, dokument jest wspólny dla wszystkich nForców.

Wątek z FAQ znam doskonale i tam nic nie ma na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...