Hadrysek Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Witam, próbowałem wyszperać coś w archiwum jak i na nforcershq ale bez rezultatu. NV chwali się w takim ładnym pdf'ie że obsługuje RAID 0+1 ale nic więcej na ten temat nie mogę znaleźć. Ilustracja prezentuje normalnie 4 dyski natomiast jak wiadomo "my" mamy 2 złącza SATA (podpis). Czy w takim razie to tylko chwyt marketingowy lub może potrzeba dokupić dodatkowy kontroler lub jest to możliwe na 2 dyskach podzielonych jakby na 4 części (2 połowy strip, 2 połowy mirror stripa ale na krzyż tak żeby na jednym dysku były obie połówki - tak długo nad tym myślałem :wink: i właśnie wymyśliłem, że takie rozwiązanie miałoby chyba dokładnie taką samą wydajność jak RAID 1 ?? ). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Na tej płycie którą masz w podpisie nie ma RAID od NVIDI tylko SiliconImage czy coś takiego. Nforce ma raid od wersji Nforce3 (tu nie jestem oewien bo NF4 ma 4 porty sata i raid 0+1) NF2 na pewno nie ma. A pozatym możesz poczytać o tej płycie która masz w wątku jej poświęconym. Przeczytaj 1 strone FAQ i będziesz wiedział nieco więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Na tej płycie którą masz w podpisie nie ma RAID od NVIDI tylko SiliconImage czy coś takiego. Nforce ma raid od wersji Nforce3 (tu nie jestem oewien bo NF4 ma 4 porty sata i raid 0+1) NF2 na pewno nie ma. A pozatym możesz poczytać o tej płycie która masz w wątku jej poświęconym. Przeczytaj 1 strone FAQ i będziesz wiedział nieco więcej. 1329520[/snapback] No to fakt, kontroler jest Silicona... ale specyfikacja jakaś jest przecież. Niestety tak jak piszesz, dokument jest wspólny dla wszystkich nForców. Wątek z FAQ znam doskonale i tam nic nie ma na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...